INTERPOL yakaladı, Türkiye'ye iade edilecek

INTERPOL tarafından kırmızı bültenle aranan Kianosh Ranjbar Moshtaghin'in Birleşik Arap Emirlikleri'nde yakalandığı bildirildi.

INTERPOL yakaladı, Türkiye'ye iade edilecek
INTERPOL yakaladı, Türkiye'ye iade edilecek
Karar duruşmasından bir gün önce gözaltına alınan şüphelinin Türkiye'ye getirilmesi bekleniyor.Matta'nın cinayetten 2 ay önce Suriyeli işadamı Samer Foz'la 14 milyon dolarlık tahıl anlaşması yaptığı, Matta'nın parayı peşin aldığı, ancak tahılı teslim etmediği bu yüzden öldürüldüğü iddia ediliyor. Yakalanan Mosthtghin'in, iki işadamı arasında aracılık ettiği bu yüzden cinayeti işlediği öne sürülüyor.

Ukrayna'da yaşayan Mısırlı işadamı Ramzi Matta, 15 Haziran 2013'te ortaklarıyla ticari bir görüşme için İstanbul'a geldi. Esrarengiz şekilde ortadan kaybolan işadamını arayan Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, Matta'nın İstanbul'a geldiği gün öldürüldüğünü tespit etti. İşadamının cesedi, 23 Ağustos 2013'te Başakşehir'deki piknik alanında çöp poşetinde bulundu.

14 MİLYON DOLARLIK TAHIL ANLAŞMASI

Matta'nın iş ilişkilerini inceleyen polis, işadamının cinayetten 2 ay önce Suriyeli işadamı Samer Foz'la 14 milyon dolarlık tahıl anlaşması yaptığını belirlendi. İddiaya göre, Matta parasını peşin aldı; ancak tahılı teslim etmedi. Lazkiye Limanı'na yanaşan 2 geminin ambarlarının boş olduğunu gören Foz, anlaşmaya aracılık eden İran asıllı Almanya vatandaşı Kiannosh Ranjbar Mosthtghin'i sorumlu tuttu. Mosthtghin'den bu işi temizlemesini istedi.

İddiaya göre İstanbul'da Matta ile buluşan Mosthtghin, Mısırlı işadamını öldürdü.

Olaydan sonra şüphelinin peşine düşen dedektifler, Mosthtghin'in cinayetten bir gün sonra, 2 adamıyla birlikte yurt dışına kaçtığını tespit etti. Soruşturmada, olaya karıştıkları öne sürülen 11 şüpheli daha belirlendi. Samer Foz'un da aralarında bulunduğu şüpheliler gözaltına alındı. Kiannosh Ranjbar Mosthtghin ve 2 adamı için ise "kırmızı bülten" çıkarıldı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Samer Foz, Khaldon Al Z., Mohammad Khır A., Sinan B. tutuklandı.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORDU

Samer Foz, 6 ay cezaevinde kaldıktan sonra, tutuksuz yargılanmak üzer, 3 milyon dolar kefaletle serbest bırakıldı. Davanın geçtiğimiz hafta karara bağlanması bekleniyordu. Cinayet şüphelilerinin suçladığı ve kırmızı bültenle aranan Mosthtghin, karar duruşmasından bir gün önce Suudi Arabistan'da gözaltına alındı. Bu durum, duruşmanın ertelenmesine sebep oldu. İnterpol tarafından yakalanan Mosthtghin'in Türkiye'ye getirilmesi bekleniyor. Cinayetin "kilit ismi" Mosthtghin'in ifadesinin davanın seyrini değiştirebileceğini belirtiliyor