AİHM'nin 1915 Olaylarına İlişkin Kararı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Fransa Meclisi'nin sözde "Ermeni Soykırımını" reddedenlere cezai yaptırım uygulanmasını içeren yasa teklifini kabul etmediğini belirterek, "Sözde Ermeni soykırımını kabul etmeyenleri cezalandıran yasaları tek tek kaldırtacağız" dedi.

Perinçek, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesinin aldığı kararın ardından, rüzgarın artık "Türkiye'den yana esmeye başladığını" belirtti.

Kararın emsal niteliği taşıdığını ve bundan sonra Avrupa'da AİHM kararını dikkate almayan bir yasa yapılamayacağını vurgulayan Perinçek, Fransa'nın da bu kararı içtihat haline getirdiğini anlattı.

Fransa Meclisi'nin de sözde "Ermeni Soykırımını" reddedenlere cezai yaptırım uygulanmasını içeren yasa teklifini kabul etmeyerek komisyona geri gönderdiğini aktaran Perinçek, "Türkiye'ye dayatılan Ermeni soykırımı yalanını yurtta ve yurt dışında insanlarımızı ayağa kaldırarak, on yıllık bir mücadele sonunda yerle bir ettik. Fransız hükümeti bizim çizgimize geldi. Karardan sonra Almanya Federal Meclisi sözde 'Ermeni soykırımı' tasarısını askıya aldı. Sözde Ermeni soykırımını kabul etmeyenleri cezalandıran yasaları tek tek kaldırtacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA