Esenyurt'ta Engellilere Dayanışma Yemeği

Esenyurt Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde ilçedeki yüzlerce engelli ve yakınını, engelliler gününe özel düzenlediği yemekte bir araya getirdi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza atan Esenyurt Belediyesi, ilçede yaşayan engelli vatandaşları yemekte bir araya getirdi. Esenyurt Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe yüzlerce engelli ve yakını katıldı.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da engellilerin bu özel gününe eşlik etti.

“ENGELLİ KARDEŞİMİZİN TALEPLERİNİ BUGÜNE KADAR HİÇ REDDETMEDİK”

Engellilerin yaşadıkları sorunları ortadan kaldırmak için her türlü çabayı sarf ettiklerini belirten Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde engelli kardeşlerimizle ilgili ayrı bir birim oluşturduk. Esenyurt ilçemizde 750 bin nüfusumuz var. Bize kayıtlı 6 bin engelli kardeşimiz var. Biz 6 bin engelli kardeşimizin bize yapmış oldukları talepleri bugüne kadar hiç reddetmedik. Bir nebze olsun acılarımızı azaltmak, eksiklerimizi gidermek adına bundan sonra da sizlerle beraber yolumuza devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Etkinlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde engellilerden oluşan Mehter Takımı da sahne aldı. Kıraç Ortaokulu Özel Eğitim Alt Sınıfı öğrencileri ise sergiledikleri gösterilerle izleyenlere keyifli anlar yaşattı.
Kaynak: İHA