Açlık Grevindeki Filistinli Hastaneye Kaldırıldı

İsrail'deki bir hapishanede 36 günden beri açlık grevi yapan Filistinli gazeteci Kayk, sağlık durumunun kötüleşmesinden dolayı hastaneye kaldırıldı

İsrail'deki bir hapishanede 36 günden beri açlık grevi yapan Filistinli gazeteci Muhammed el-Kayk'ın, sağlık durumunun kötüleşmesinden üzerine hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Kayk'ın eşi Feyha Şeleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail hapishane yetkilileri kocamın 36 günlük açlık grevinden sonra sağlığının kötüye gitmesinden dolayı onu Ramle cezaevinden İsrail El-Afule Hastanesi'ne naklettiler" dedi.

Eşinin avukatının onu hastanede ziyaret ettiğini, Kayk'ta şiddetli yorgunluk ve halsizlik belirtileri gördüğünü kaydeden Şeleş, Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne hastaneye gelip eşinin kötü durumuna şahit olmaları çağrısında bulundu.

İsrail'in, "Kötü muamele, temel insani haklarından mahrum bırakılma ve keyfi uygulamalarını" protesto etmek için 36 günden beri açlık grevinde olan Filistinli gazeteci Muhammed el-Kayk'ın idari tutukluluk süresi 6 ay uzatılmıştı.

İsrail'in "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla, İsrail istihbaratının gizli güvenlik bilgilerine dayanarak, Filistinliler 1 ila 6 ay arasında alıkonulabiliyor. Tutuklunun "İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.
Kaynak: AA