Okul Ve Aile Dayanışmasına Belediye Desteği

Keçiören Belediyesi okul ile aile arasındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla okullarda sosyal hizmet birimi açtı

ANKARA - Keçiören Belediyesi, okul ile aile arasındaki işbirliğini geliştirmek ve öğrencilerin her türlü sorununa çözüm üreterek okul başarılarını artırmak amacıyla okullarda sosyal hizmet birimi açtı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, pilot uygulamanın Hüseyin Güllüoğlu Ortaokulu'nda öğrenci analiz haritası çalışması yapılarak başlatıldığı kaydedildi.

Öğrencilerin her türlü sorununa çözüm üretmeyi, okul başarılarını artırarak nitelikli bir nesil yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçlayan Okul Sosyal Hizmet Birimi'ne vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bildirildi.

Çalışma ile parçalanmış aile, yoksulluk, engel durumu, okul devamsızlığı, çeteleşme gibi dezavantajların tespit edildiği belirtilen açıklamada, farklı alanlarda yetenekleri olan çocukların da bu yolla keşfedildiği vurgulandı.

Çocukların yeteneklerinin daha sağlıklı bir şekilde değerlendirilip uygun yönlendirmelerin yapılabilmesi için "Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği (ÜZYEÇDE) ile işbirliği yapılarak, dernek temsilcilerinin çocuklarla bir araya gelmesinin sağlandığı belirtildi.
Kaynak: AA