Bayburt'ta Tarım Yerleşkesine İlişkin Toplantı Yapıldı

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Ziraat Odasınca düzenlenen toplantıda, şehre yapılacak tarım yerleşkesi alanıyla ilgili bilgi verdi.

Memiş, yerleşke için en az 100 dönümlük bir alan düşündüklerini belirterek, "Bu projenin yapılacağı alan için 3 yer gündemde. 21 Şubat Sanayi Sitesi’ne bitişik alan, Kurucakol mevkisi ile 21 Şubat Sanayi Sitesine yakın olan Devlet Su İşlerine tahsis edilmiş bir alan var. Şimdi yerleşkeyi yapmayı planladığımız yer Bayburt-Trabzon karayolu üzerinde görünür bir yerde. Yarın telafisi mümkün olmayan hatalar yapmamak için bugün konuşalım" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdülkadir Karabulut ise kompleksin Bayburt’un ekonomisine canlılık katacağını ifade ederek, "Bu işe biz kendi ölçümüzde çok kafa yorduk. Bu şekilde bir kompleks Türkiye'de hiçbir yerde yok. Bayburt gibi ekonomisi yüzde 75 ölçüde tarım ve hayvancılığa dayanan bir yerde bu tesisin olması kentin ekonomisine büyük katkı sunacak" diye konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi de tarım yerleşkesinin şehre önemli katkılarının olacağını dile getirerek, yer konusunda daha arayışa girmeden mevcut alan üzerindeki projenin hemen hayata geçmesi gerektiğini söyledi.

Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, Bayburt'un tarım ve hayvancılık şehri olduğuna dikkati çekerek, yapılacak tarım yerleşkesinin Bayburt için büyük öneme sahip olduğunu kaydetti.

Tarım yerleşkesinin şehre uzak olmaması gerektiğini belirten Yıldırımtepe, oda olarak hazırladıkları tavsiye metnini Belediye Başkanı Memiş'e sundu.

Kaynak: AA