Efes Meslek Yüksek Okulu'na Altı Yeni Program Müjdesi

Selçuk Yüksek Öğrenimi Destekleme Derneği Başkanlığı’nın genel kurul toplantısında konuşan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Efes Meslek Yüksek Okulu’nda altı bölümün önümüzdeki günlerde açılmasını hedeflendiklerini söyledi.

Efes Meslek Yüksek Okulu'na Altı Yeni Program Müjdesi
Selçuk Yüksek Öğrenimi Destekleme Derneği Başkanlığı’nın genel kurul toplantısı, Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksek Okulu binasında gerçekleştirildi.

Tek liste ile gidilen seçimler açık oylama ile yapıldı. Genel kurul toplantısında, mevcut başkan Remzi Çelikel güven tazeleyerek yeniden başkan oldu. Toplantıda bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Efes Meslek Yüksek Okulu’ndaki bölümler hakkında bazı bilgiler aktardı. Bakıcı, okulda altı programın önümüzdeki günlerde açılmasını hedeflediklerini ifade ederek, "Okulumuzda her bölüme 60 öğrenci alınacak. Öncelikle altı programın önümüzdeki dönemde açılmasını sağlayabilirsek büyük bir başarı elde etmiş olacağız. İlk olarak 360 öğrencimiz eğitime başlayacak. Kısa zaman içinde programların ikinci öğretimini de açmak istiyoruz. Hedefimiz zaman içerisinde bin 800 civarında öğrenciyi okutmak ve Selçuk’ta barındırmaktır. Bunu sağladığımızda Selçuk önemli bir ivme kazanır" dedi.

Öğrenciler için yurt yapılması konusundaki soruları da yanıtlayan Bakıcı, bu konuda Kredi Yurtlar Bölge Müdürlüğü ile çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Başkan Bakıcı, "Bu konuda Kredi Yurtlar Bölge Müdürümüz Yakup Karaca ile görüşmelerimiz devam etmektedir. Bu bağlamda da hızlı bir şekilde burada kredi yurtlara bağlı öğrenci yurdun yapılmasını öngörüyoruz. Bununla ilgili yer arayışlarımız sürüyor. Hepimizin bildiği gibi Selçuk’umuz gerçekten arkeolojik ve doğal sit alanı içerisinde çevrilmiş vaziyette. Böyle büyük sayıda arazilere sahip değiliz. İmar sınırları içerisinde 5-6 dönümlük bir arazi bulmak kolay olmuyor bizim için. Bununla ilgili çalışmalarımızı devam ettiriyoruz ve yeri belirledikten sonra da hızlı bir şekilde Yurdun yapılmasını sağlayacağız. Çünkü öğrenciler okul seçerken özellikle kalıcı bir yurdu var mı, yok mu diye bakıyorlar ve tercihlerini de buna göre yapıyorlar. Bu nedenle yurt konusu önemlidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA