Üniversitelilerin 'Hayal Ağacı' Projesi

İstanbul'daki Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezince yürütülen "Hayal Ağacı" projesi kapsamında gönüllü üniversiteliler, Bayburt'un Demirözü ilçesinde yatılı bölge okulu öğrencileriyle bir araya geldi.

Demirözü 75. Yıl Yatılı Bölge Okulu'ndaki etkinliğe, Türkiye'nin çeşitli illerindeki 25 üniversiteden gönüllü öğrenciler katıldı. Üniversiteliler, buradaki öğrencilerle çeşitli eğitsel etkinlikler gerçekleştirdi.

Demirözü Kaymakamı Zihni Yıldızhan, yatılı bölge okulundaki öğrenciler ile üniversitelilerin kaynaşmasını ve sürekli iletişim halinde kalmasını istediklerini söyledi.

Öğrencilerin, tanıştıkları üniversitelilerden öğrenecek çok şeyleri olduğunu belirten Yıldızhan, çocukların eğitimine katkıda bulunmayı amaçladıklarını kaydetti.

Proje koordinatörü Ferdi Koç da Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi Üniversiteliler Platformu öğrencileriyle Türkiye'nin çeşitli illerindeki okullarda etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Bu kapsamda Demirözü'ne geldiklerini anlatan Koç, "Gönüllü öğrencilerimiz ile Demirözü'nde yatılı öğrenim gören çocuklarımız, birlikte çeşitli etkinlikler yaptı. Proje kapsamında bu yıl 8 okula ziyarette bulunacağız. Çocuklarımızı mutlu etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Gittiğimiz diğer okullardaki gibi bu okuldan da 2 öğrenci belirleyeceğiz. Bu öğrencileri İstanbul'a götürüp, hayallerini gerçekleştiriyoruz" dedi.

- "Her çocuk ayrı bir dünya"

Sakarya Üniversitesi Elektrik Bölümü öğrencisi Fatih Yıldız ise öğrencilerin kalbine dokunacak etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Öğrenci kardeşlerimizle hoş vakit geçiriyoruz. Çeşitli stratejik oyunlar oynayarak, onları biraz daha ileri düşüncelere sevk etmeye çalışıyoruz. Onlara kendi bölümlerimiz ya da istedikleri bölümler hakkında bilgi veriyoruz" diye konuştu.

Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Handan Palandöken, projede yer almaktan mutluluk duyduğunu vurgulayarak, "Her çocuğun ayrı bir dünya olduğunu düşünüyorum. Bu 3 günde böyle birçok dünyaya ulaştık. Biz onları bir kez mutlu ettiysek, onlar bizi 3 defa mutlu etti" ifadelerini kullandı.

Demirözü 75. Yıl Yatılı Bölge Okulu 8. sınıf öğrencilerinden Abdussamet Avcı da derslerinin yoğunlaştığı dönemde bu etkinliğin kendilerini rahatlattığını, çok eğlendiklerini dile getirdi.

7. sınıf öğrencisi Rukiye Demirel, üniversitelilerin kendileriyle yakından ilgilendiğini ifade ederek, "Ağabeylerimiz, ablalarımız bizimle çok güzel ilgileniyor, çok güzel şeyler yaptırıyor. Bize arkadaş gibi yaklaşıyorlar" dedi.

Kaynak: AA