Numan Kurtulmuş: Yalanların kime ne faydası var?

Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, 'Türkiye'nin IŞİD'e sarin gazı gönderdiğini' iddia eden CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'e tepki gösterdi. Kurtulmuş, "Yalanların kime ne faydası var?" diye sordu.

Numan Kurtulmuş: Yalanların kime ne faydası var?
Numan Kurtulmuş: Yalanların kime ne faydası var?
Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş A Haber'de soruları yanıtladı.

'Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bu ülkeyi, bu vatanı, insanlarımızı korumak için üzerine düşeni büyük bir titizlilikle yapmaya devam ediyor' diyen Kurtulmuş, Türkiye'ye karşı 4 senaryodan bahsederek şunları söyledi:

'Böyle bir ortamda yalan yanlış haberlerle Türkiye'nin aleyhine olacak 4 senaryoyu güçlendirmek hangi vatanseverlik duyguyla örtüşür? Hangi partiden kim olursa olsun... İç poliitkayla ilgili hükümeti yerden yere vurun. Biz doğrusunu savunuruz. Ama tamamen uydurma, tamamen sahtekarca tamamen, yurt severlik duygularının dışında, vatana ihanet şeklinde görülebilecek sözleri ulu orta söylemenin kime ne faydası var. Dolayısıyla bu anlamda adı geçen milletvekilinin tavrının hiç bir şekilde izah edilebilir tarafı yok. Bu gösterdiğim tepkinin en azından CHP yönetiicleri tarafından ortaya konulması lazım. Bu 4 senaryo AK Parti'nin meselesi değildir. CHP'nin de MHP'nin de HDP'nin de meselesidir.' BEYAZ GAZETE