Malezya'da Senato, Ulusal Güvenlik Konseyi Yasası'nı Onayladı

Malezya'da Senato, Parlamento’da kabul edilen Ulusal Güvenlik Konseyi Yasası’nı onayladı.

Bernama’nın haberine göre, Senato, ulusal güvenliğe yönelik tehditleri kontrol altına almak ve gerçekleştirilecek operasyonları koordine etmek amacıyla çıkartılan yasayı onayladı.

Senato Başkanı Abu Zahar Ujang, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada Senato’da oylama sonucu Ulusal Güvenlik Konseyi Yasası'nın geçtiğini belirtti. Başkan Abu Zahar, “Tüm yönleriyle ele alınıp değerlendirilen bu yasa ülkede asayişi sağlamaya yönelik çıkartıldı” dedi.

Abu Zahar, yasanın herhangi bir kişi veya grubu hedef almadığını, amacın ülke güvenliği olduğunu söyledi. Malezya'da Senato, iktidar ve muhalefet partilerince belirlenen 37 üyeden oluşuyor.

Söz konusu yasayla ilgili olarak muhalefet çevreleri, Ulusal Güvenlik Konseyi’ne başkanlık eden Başbakan’ın yetkilerinin artırıldığı gerekçesiyle itiraz etmiş ve toplanan imzalar Senato’ya sunulmuştu.

İlgili yasanın 18. maddesi, Başbakan’a ülkenin herhangi bir yerinde "güvenlik bölgesi" ilan etme; sorgusuz hapis ve mülkiyete el koyma hakkı tanıyor. Muhalefet ise Anayasanın 150. maddesinin bu hakkı Federal Sultan’a verdiğini belirterek ilgili yasayı eleştiriyor.

Kaynak: AA