Eren Erdem'in akıl hocası Fethullah Gülen mi?

Rus televizyonuna verdiği demeçte Türkiye'nin terör örgütü IŞİD'e yardımda bulunduğunu iddia eden CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in akıl hocası Fethullah Gülen mi? Gazeteci - Yazar Hüseyin Gülerce yanıtladı.

Eren Erdem'in akıl hocası Fethullah Gülen mi?
Eren Erdem'in akıl hocası Fethullah Gülen mi?
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Türker Akıncı'nın moderatörlüğünü yaptığı Ortak Akıl programında gündemi değelendiren Gazeteci - Yazar Hüseyin Gülerce, Türkiye düşmanı CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem ile ilgili konuştu.

İlginç bir noktaya dikkat çeken Gülerce, 'Geçen pazar günü Fethullah Gülen, Pensilvanya'da yaptığı son konuşmada bu gaz meselesine değindi' dedi.

Gülen'in o konuşması programda yayınlandı. Ardından da Gülerce şu ifadeleri kullandı:

TÜRK DEVLETİNE KARŞI KUMPAS KURDULAR

'Çok korkunç bir şey dinledik. Fethullah Gülen ne diyor; 'bu meselenin cephaneciliğini de lojistik imkanlarını da elinde tutanlar bellidir. Suriye'de de kullanılmış' diyor. Bunu iddia eden Eren Erdem. MİT tırlarını durdurma olayını biz artık anlamadık mı? Paralel devlet yapısı içerisindeki jandarma, polis, savcı ve hakimler şu anda bu iddiayla yargılanmıyorlar mı? Kumpasa bakın. Türk devletine karşı bir kumpas kuruyorsun, sonra bunu CHP malzeme yapıyor, CHP milletvekili malzeme yapıyor. Sonra da bunu Cumhuriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Can Dündar seçime 1 hafta kala gündeme getiriyor.'

Bugün de Can Dündar'ın bir Alman dergisinde yayınlanan mektubu olduğuna dikkat çeken Hüseyin Gülerce, 'Can Dündar Almanlara ağlıyor. Can Dündar'a ve MİT tırları vasıtasıyla kumpas kuran Gülen medyasına bir şey söyleyeyim: Diyelim ki istihbarat organları vasıtasıyla Türkiye Suriye'ye böyle bir şey gönderdi. O zaman Alman, İngiliz, İran, Rus istihbaratı ne yapıyor, CIA ne yapıyor? İstihbarat servislerini de bırakın onlar açıktan silah yardımı yapmıyorlar mı? Suriye'de  savaşanlara Amerika'nın attığı silahlar PYD'nin eline geçmedi mi? Siz dünyanın yabancı istihbarat servislerine hiç bir şey demiyorsunuz da kendi devletinizin istihbarat servisine böyle kumpaslar kurarak bütün dünyaya Türkiye'yi şikayet etmeye neden kalkıyorsunuz?' şeklinde konuştu. Gülerce şöyle devam etti:

'SİZ HANGİ MİLLETTENSİNİZ?'

'Özür dilerim de; siz hangi millettensiniz? Kendi devletinin istihbarat teşkilatıyla uğraşan hangi milleten? Bir de Fethullah Gülen diyor ki; 'uluslararası mahkemelerde hesabı sorulacak.' Neyin hesabı sorulacak? Siz kime çalışıyorsunuz? Böyle şey olmaz. Yeter ama. CHP milletvekiline önceden kendileri pas atmış kumpasla şimdi CHP milletvekilinin attığı pası değerlendiriyor. Çok mu hoşunuza gidecek Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin uluslararası mahkemelerde yargılanması? Size ne faydası var? Bütün bunlar Türkiye'yi yönetemediniz diye. Siz yönetseydiniz Türkiye çok iyi yönetilirdi. Çünkü siz en akıllı ve seçilmiş kurtarıcısınız. Siz hayattayken sizden başka kimse Türkiye'yi kimse yönetemez.' BEYAZ GAZETE