Bilkent'te Çocuk İşçiler Yararına Kermes

Bilkent Üniversitesi UNICEF Gönüllüleri tarafından düzenlenen geleneksel kermesin geliri "tarımda çalışan çocuk işçilere" bağışlanacak

Bilkent Üniversitesi öğretim üyeleri ve eşlerinin oluşturduğu "UNICEF Gönüllüleri" grubu tarafından düzenlenen geleneksel UNICEF kermesinin açılışı yapıldı.

Kermesin açılışı, Bilkent Üniversitesinin kurucusu Prof. Dr. İhsan Doğramacı'nın kızı Şermin Savaşçı, UNICEF Gönülleri Başkanı Nermin Baray, UNICEF Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk tarafından yapıldı.

Doğramacı'nın vefatından önce UNICEF Gönüllüleri'ne hediye ettiği, kendi özel eşyası olan sedef kakmalı kutular, vazolar ve birçok değerli eşya kermeste satış dışı bırakılarak sergilendi.

Savaşçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2003 yılından bu yana kermes düzenlediklerini, gelenekselleşen kermesten her yıl ortalama 10 bin lira gelir elde ettiklerini belirtti. Savaşçı, bu yıl elde edilen gelirin, UNICEF öncülüğünde "tarımda çalışan çocuk işçilere" bağışlanacağını bildirdi.

UNICEF Türkiye Milli Komitesi Başkanı Kutluk da Bilkent Üniversitesi UNICEF Gönüllüleri'nin, topluma, çocuklara yardım konusunda önemli bir mesaj verdiğini ifade etti.

Kermeste Doğramacı'ya ait bazı eşyalarının yanı sıra birinci ve ikinci el eşyalar, kitaplar, el emeği ürünler ve gıda ürünleri satışa sunuldu. Kermes 4 Aralık'a kadar sürecek.

Kaynak: AA