95 Yaşındaki Hastaya Bay-Pass Ameliyatı
Erzincan’da doktorlar Türkiye’de bir ilke imza atarak, 95 yaşında üç damarında ciddi darlık bulunan hastanın çalışan kalbi üzerine açık kalp ameliyatı yaptı.

"Ameliyat riskliydi ancak amcada genel performansı iyiydi. İnandığımız için kendisini by-pass ameliyatına aldık. İleri yaşlardaki hastalarda kalp, akciğer makinesi ile yaptığımız ameliyatların bazı olumsuz etkileri olabiliyor, özellikle akciğer ve böbrek problemi olan hastalarda. Onun için Ahmet Amca’nın kalbini durdurmadan çalışan kalp üzerinde ameliyatı yaptık. Ahmet Amca kalbini yeniledi.
Literatürünü ayrıntılı bir şekilde araştırmadık ama tahminimizce Ahmet Amca Türkiye’deki en yaşlı by-pass ameliyatı olmuş hasta olabilir. Şu ana kadarki araştırmalarımda en yaşlısını 93 gördük."
95 yaşındaki Ahmet Eser, ameliyatını gerçekleştirip kendisini hayata bağlayan doktorlara minnettar olduğunu belirterek, yeniden yaşama tutunduğunu ifade etti.
Ahmet Eser’e refakatçilik yapan oğlu ise, "Yaşlı olduğu için bu derece başarılı bir ameliyat geçirebileceğini tahmin etmiyordum. Hatta ameliyattan kalkamayacağını söylediler. Doktorları tebrik ediyorum" dedi.
