Antalya OSB Eğitimleri Kazandırdı

Antalya Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürlüğü 26 eğitimde 945 sertifika dağıttı.

Antalya OSB Eğitimleri Kazandırdı
Antalya OSB Müdürlüğü’nün Ağustos ayında başlattığı eğitim seferberliği bölge sanayicisi ve personellerine önemli katkılar sağladı. OSB’de Bu güne kadar 7 uzun dönemli, 19 günlük, toplam 26 eğitim programı gerçekleştirildi.

Ağustos ayında başlayan programlara bölge çalışanları tarafından bin 120 başvuru yapıldı, eğitimler sonunda toplam 945 eğitim sertifikası dağıtıldı. Her eğitim sonunda katılımcıların memnuniyet durumunu anket yoluyla ölçen Bölge Müdürlüğü, yüzde 94’lük bir başarı yakaladı.

12 EĞİTİM FİRMASI GÖREV ALDI

Yaklaşık 12 eğitim danışmanlık firmasının görev aldığı eğitim seferberliği projesi katılımcılarına sadece eğitim vermekle kalmadı, iletişim olgusunun kuvvetlenmesine, katılımcıların isteklerini birebir olarak yetkililere iletmesine imkan sağladı. Ayrıca eğitim uygulamaları sırasında bölgenin ortak sorunları masaya yatırılarak uzman eğitmenler tarafından çözüm önerileri getirildi.

53 katılımcı firma öngörülebilecek hizmet içi eğitim maliyetlerini kurum giderlerinden büyük bir oranda çıkararak, kurum bütçelerine ve nitelikli çalışan kavramına yatırım yapmış oldu.

EĞİTİM KONULARI SANAYİCİYE SORULDU

Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “Bizler eğitimin önemini kavramış yönetim mantığıyla eğitilmiş bir gençlikle geleceği inşa etmek istiyoruz. Bu düşünceyle göreve gelir gelmez eğitim birimimizi kurduk ve çalışmalara başladık. Göreve gelmeden önce sanayicimize birlikte yöneteceğiz demiştik ve bu bilinçle eğitim alanında sürdüreceğimiz çalışmaları planlamak için sanayicilerimizi ziyaret ettik. Hangi departman için ne türde bir eğitim istiyorlar önce bunu tespit ettik. Anketler yaptık ve bu anketlerden elde edilen veriler ışığında sanayicimizin ve çalışanlarının taleplerine cevap veren 26 farklı eğitim programı sunduk” dedi.

HER DEPARTMANA UYGUN EĞİTİM

Ağustos ayında başlattıkları eğitim seferberliğinin kesintiye uğranmadan planlandığı şekilde devam ettiğini söyleyen Bahar, “Çağımızın en önemli gereksiniminin, en büyük güç ve sermayesinin bilgi olduğu tartışma götürmez bir gerçektir. Sert rekabet koşullarının hakim olduğu sanayi sektöründe başarının bilgiden ve bilgiyi doğru kullanmaktan geçtiğini biliyor, adımlarımızı bu yönde atıyoruz. Bölgemizde eğitimden yoksun kalmış hiçbir departman bırakmamayı hedefliyoruz. Çünkü bölgemizde görev yapan her bir bireyin günümüz teknolojilerini kullanabilir seviyeye gelmesi, bilgi çağının gereksinimlerine sahip olması bizler için çok önemli. Doğru bilgiye sahip, bilgiyi doğru kullanabilen kadrolar ile çalışmanın hem sektöre hem de ülke ekonomisine sağlayacağı katkılardan mahrum kalmamak için eğitime gereken desteği her koşulda sağladık ve sağlamaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA