Şehitkamil'de Atık Bitkisel Yağ Toplama Kampanyası Başlatıldı
Şehitkamil Belediyesi,tarafından ‘Atık Bitkisel Yağ Topluyor, Kentimiz Güzelleşiyor’ projesini hayata geçirdi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Bizim amacımız farkındalık oluşturmak ve vatandaşa kolaylık sağlamak” dedi.

"ÖZDE ÇEVRECİ BİR BELEDİYEYEYİZ"
Şehitkamil Belediyesi’nin bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da çevreci projeler hayata geçirmeyi sürdüreceğini belirten Başkan Rıdvan Fadıloğlu, sözde değil özde çevreci bir belediye olduklarını kaydetti.
Fadıloğlu, "Şehitkamil belediyesi, zaten çevreci bir belediye olduğunu hizmetleriyle her zaman lafta değil özde gerçekleştiren bir belediye. Göreve geldiğimiz andan itibaren ‘Bi Dünya Yeşil’ projesi kapsamında çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Dülük Tabiat Parkı’nda yapılan çalışmalarla birlikte doğal hayata sağlanan katkılar yadsınamaz. Bu çalışmaları hep birlikte yaşıyoruz. Yaşadığımız çevre; dedemizden miras değil, torunlarımızın emanetidir. Bu emanete iyi bakmamız lazım” şeklinde konuştu.
HEM ÇEVREYE HEM DE EKONOMİYE KATKI
Atık yağların lavabolara dökülmesinin insan sağlığına dolaylı olarak olumsuz etkileri bulunduğunu belirten Fadıloğlu, proje ile hem çevreye hem de ülke ekonomisine katkı sunulduğunu kaydetti.
Fadıloğlu, “Dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan bir tanesi atık yağlar meselesidir. Vatandaş, haklı olarak atık yağı çöpe atmıyor. Kanalizasyon vasfıyla doğaya salıyor. Fakat bu durum kanalizasyon tesisatına zarar veriyor. Atık yağ, kanalizasyondan geçip toprakla buluşunca doğaya verdiği tahribat çok daha büyük oluyor. Bunu ortadan kaldırmak adına Çevre İl Müdürlüğü ile birlikte yapılan çalışmayla mevcut sosyal tesislerimizde atık yağ toplama üniteleri gerçekleştirdik. Buraya gelip giden vatandaşlarımız, buraya kullanmış oldukları atık yağlarını biriktiriyorlar. Daha sonra da bunun sorumlu firması gelip alıp götürüyor. Bizim amacımız; farkındalık oluşturmak ve vatandaşa kolaylık sağlamak. Vatandaş zaten bizim sosyal tesisimize geliyor. O zaman bu mekanda yine bir taşta birkaç kuş vurabilmek adına kullanılmış atık yağını da burada bırakıyor. Bu durumda hem ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz hem de çevresel değerlere katkı sağlamış oluyoruz. Atık yağların kanalizasyon vasıtasıyla toprağa girmesi engelleniyor. Diğer taraftan da bu aynı zamanda bir değer olarak ülke ekonomisine katkı sağlıyor" dedi
