Koruma Kurulu Aralık Dönemi Toplantısı

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Aralık dönemi toplantısında Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nce hazırlanan Huzurlu Yaşam Projesi’nin (HUYAP) tanıtımı yapıldı.

Koruma Kurulu Aralık Dönemi Toplantısı
Koruma Kurulu Aralık dönemi toplantısı, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz başkanlığında Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Koruma Kurulu Başkanı Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz’un açılış konuşmasının ardından, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nce hazırlanan HUYAP’ın tanıtımı yapıldı.

Projenin önemine dikkat çeken Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, “Ceza infaz kurumlarımızdan tahliye olmuş ve denetimli serbestliğe tabi tutulmuş hükümlülerimizin topluma kazandırılması, suçun mağduru veya sanığı konumundaki insanlarımızın motive edilebilmesi noktasında Huzurlu Yaşam Projesi’ne önem veriyoruz. El birliği içerisinde projenin uygulanmasıyla, toplumun huzur ve refah seviyesi ile ceza infaz kurumlarından çıkmış veya bir şekilde suçun muhatabı olan kişilerin motivesi artacaktır" dedi.

Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Güday’ın projenin detayları hakkında bilgi verdiği toplantıda, koruma kurulu üyelerinin görüş ve önerileri çerçevesinde proje üzerinde değerlendirmeler yapıldı. Kurul üyelerinin tamamı tarafından desteklenen projenin uygulanabilmesi için protokol yapılması hususunda mutabakata varıldı.

Toplantıda. Koruma Kurulu’na yapılan başvurularla ilgili 3 kişinin Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne yönlendirildiği, 1 kişiye ise tavuk döner işletmeciliğiyle ilgili iş yeri açılabilmesi için proje hazırlanması kararı alındığı kaydedildi.

Kızılay Şube Başkanlığı ise, kurumları tarafından sürdürülen kadınlara yönelik mumdan el işi üretim faaliyetlerinde eski hükümlü/yükümlü kadınların da yer almaları durumunda gerekli katkıları verebileceklerini, ihtiyaç sahibi olan eski hükümlü/yükümlü kişilere de giyecek yardımı yapabileceklerini belirtti.

Kaynak: İHA