Mustafa Ercan'ın Sahne Fotoğrafları Sergisi

İçel’in Tarsus ilçesinde gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Mustafa Ercan, sahne fotoğraflarını sergiledi.

Mustafa Ercan'ın Sahne Fotoğrafları Sergisi
Sergi, Tarsus Fotoğraf Derneği’nde açıldı. Küratörlüğünü Monika Kuki’nin yaptığı ‘Parmak Ucunda Yaşamlar’ adlı sergide İçel’e gelen Flamenko gruplarının sahne performansları Tarsuslu fotoğraf severlerle buluşturuldu.

30 fotoğrafın yer aldığı sergide gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Mustafa Ercan, mini bir de söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşi sırasında sahne fotoğrafçılığının püf noktalarını anlatıp, fotoğrafçıların yaşadıkları alanlarla bütünleşmesi üzerinde duran Ercan, "Kadim bir kent olan Tarsus, geçmişte günümüze birçok medeniyete, inanca ev sahipliği yaptığı gibi büyük yaşamsal bir mozaiği de içinde barındırıyor. Yaşadığınız kentin her alanına olduğu gibi kültür sanat etkinliklerini de kaçırmayın. Yaşadığı coğrafya ile bütünleşin" dedi.

İçel’de Devlet Opera ve Balesi, Devlet Türk Müziği Korosu’nun yanı sıra birçok kurumun sanatsal etkinliğine ev sahipliği yaptığına dikkat çeken Ercan, "Bölgemizin İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’dan geri kalır bir yanı yok. Fotoğrafçı olarak ilgi alanımızı çeşitlendirip farklı kareler çekmeye başladığımızda bunu fark ediyoruz. Belgesel fotoğrafları çekmeme rağmen sahne beni büyülüyor. Bu nedenle de imkanlarım doğrultusunda yaşadığım kentin hiçbir sanatsal ve kültürel faaliyetinden uzak kalmamaya çalışıyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA