Minikler Çöp Ayrıştırma Tesisini Gezdi

İzmir’in Torbalı ilçesinde, çöp ayrıştırma tesisini gezen 5 yaşındaki anaokulu öğrencilerine geri dönüşüm ve ambalajın önemi anlatıldı.

Minikler Çöp Ayrıştırma Tesisini Gezdi
Torbalı ilçesinde, İnci Hikmet Tözün Anaokulu’nun minik öğrencileri Torbalı Belediyesi’ne ait çöp ayrıştırma tesislerini gezdi. Tesisleri hayranlıkla gezen 50 miniğe, atıkların ayrıştırılma süreci anlatıldı. Zaman zaman akıllarına takılan soruları da uzmanlara soran minikler, cevapları dikkatle dinledi. Öğrencilerin ziyaretine Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun ve anaokulu öğretmenleri de eşlik etti.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, okullardaki öğrencilere ambalajın çöp olmadığını anlatmak istediklerini ifade ederek, "Bütün okullara, öğrencilere, ailelere ulaşarak ambalajın çöp olmadığını anlatmaya çalışacağız. Kurduğumuz tesis bir başlangıçtır. Daha seri, dünya standartlarında son teknolojik sitemlerle çalışan eleme,presleme tesisinin kurulması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Torbalı Kaymakamı Aydın Memük ise, ilçe genelini kapsayacak çevre bilincini artıracak her türlü kampanyaya katkı sunmaya hazır olduklarını belirterek, “Belediye başkanımızı ve ekibini kutluyoruz. Örnek bir çalışmayla ve performans gösteriyorlar” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA