KOSGEB'ten Aldığı Destekle İşini Kurdu

Siirt’in Eruh ilçesinde bir girişimci, KOSGEB desteği ile kendi işini kurdu.

Siirt’in Eruh ilçesinde bir girişimci, KOSGEB desteği ile kendi işini kurdu.

İşletmenin açılışını yapan Eruh kaymakamı Murtaza Dayanç, yaptığı açıklamada, ilçede KOSGEB desteğinden faydalanarak şarküteri ve market üzerine yeni bir işletmenin kurulduğunu belirtti.

Dayanç, "Girişimciler, KOSGEB’ten 15 bin lira kuruluş dönemi makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanımı desteği ile 12 bin lira işletme gideri desteği olmak üzere toplam 27 bin lira geri ödemesiz (hibe) desteği aldı. Bu işletmenin tüm ilçedeki girişimci adaylarına örnek olmasını temenni ediyorum" dedi.

KOSGEB Siirt Müdürü Ömer Erkılıç ise, Eruh’ta KOSGEB desteğini alarak kendi işletmesini kuran girişimciye başarı dileyerek, Siirt’in tüm ilçelerinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verildiğini söyledi.

Erkılıç, eğitim alıp yeni işletme kuranlara KOSGEB 30 bin hibe (geri ödemesiz) ve 70 bin lira fazisiz kredi (geri ödemeli) desteği verdiğini kaydetti.

İşletme sahibi, Eruh kaymakamına ve KOSGEB yetkililerine bu mutlu günlerinde yanlarında oldukları için ve kendilerine sağladıkları desteklerden dolayı teşekkür etti.
Kaynak: AA