Prp Tedavisi İle Şifa Kendi Kanınızda

Este Sense Klinik Medikal Estetik Biriminden Türkan Sezer, “Prp tedavisi ile şifa kendi kanınızda” dedi.

Prp Tedavisi İle Şifa Kendi Kanınızda
Prp tedavisinin kişiden alınan az miktardaki kanın özel bir tüp ile belirli bir işleme tabi tutulduktan sonra oluşan maddenin tekrar aynı kişiye enjekte edilmesi yöntemi olduğunu anlatan Türken Sezer, “Prp ise trombosit açısından zengin plazma anlamına gelmektedir. Trombositler, kanın pıhtılaşmasında etkin rol oynamaktadır. Protein ürünleri ve bağ dokusu içermelerinden dolayı yararlı bir bölgeye enjekte edildiğinde hızla iyileşme gösterir ve doku yenilenmesini hızlandırır. Bu tedavi sayesinde cilt lekelerinin hafiflemesi, sivilce izlerinin giderilmesinde ,cildin daha parlak, canlı ve gergin görünmesini sağlar” diye konuştu.

PPR UYGULAMASI NASIL YAPILIR ?

Sezer, PRR uygulaması ve avantajları konusunda ise şunları söyledi; “Hastadan kanın steril olarak alınması, ardından santrifüji cihazında yüksek hızda ve belli sürede kalması ile kanın ayrışması sağlanır. Kanda bulunan alyuvar ve akyuvar gibi şekilli elemanları dibe çökerken, trombositten zengin kısmı ise üste çıkar. Elde edilen bu plazma özel bir işlemle alınır ve tedavi edilecek bölgeye mikroenjeksiyonlarla enjekte edilir.

Etki sadece belirli bir alana değil cildin daha büyük bir bölümüne yayılır ve kalıcılığı sağlanmış olur. İşlem yaklaşık 30 dakika sürer ve kişi işlem sonrası evine dönebilir. Kan alma esnasında hafif bir batma hissi duyulur ancak anlıktır ve geçicidir. İşlem sırasında ise anestezik kremler sürülebilir ve saddece hafif bir rahatsızlık duyulabilir. Sorunlu olan herhangi bir bölgeye uygulanabilir. Ancak genellikle; yüz, boyun, dekolteye,el ve ayak üstü gibi alanlara uygulanır. Uygulamadan yaklaşık olarak 3-4 hafta sonra ilk etkileri fark edilmeye başlanmaktadır.”
Kaynak: İHA