Gaib Başkanı Abdulkadir Çıkmaz'dan 10 Kasım Mesajı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 77. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı yazılı mesajda, "Onun dünya liderleri arasında fikirleriyle yaşayan büyük bir devlet adamı olduğunu" ifade etti.

Gaib Başkanı Abdulkadir Çıkmaz'dan 10 Kasım Mesajı
Onu anlamak ve bıraktığı mirası gelecek nesillere daha güçlü bir şekilde aktarmak zorunda olduğumuzu anlatan Çıkmaz, bunun için her zamankinden daha fazla çalışmak gerektiğini söyledi.



GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası mesajında şu ifadelere yer verdi: “Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti Devletini yokluklar içerisinde kurarak tarihte büyük bir destan yazdı. Atatürk’ün enkaza çevrilen Anadolu’da büyük emekle kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti kısa bir süre içerisinde kalkınarak bölgenin en güçlü devletleri arasında yerini aldı."

Atatürk’ün, çağının ötesinde yaşayan, bu günkü güçlü ve büyük Türkiye’nin o dönemlerden itibaren şekillenmesini sağlayan bir dünya lideri olduğunu anlatan Çıkmaz, şöyle konuştu: "Onun her alandaki topyekun kalkınma çabaları günümüzün modern ve güçlü Türkiye’sinin kurulmasını sağladı. Fikirleriyle yaşayan ender devlet adamlarından ve dünya liderlerinden biri olan Atatürk’ün gösterdiği hedeflere ulaşabilmek yolunda bizde üzerimize düşenleri yapma gayreti içerisinde 2023 vizyonunun lokomotifi olmayı sürdürürken Atatürk’ün aziz hatırasına sahip çıkmak, onun ’en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizi, daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmek; ’muasır medeniyet seviyesinin üzerine’ çıkarmakla mümkün olacaktır. Çabalarımız ve çalışmalarımız bu yönde olmalıdır. Büyük devlet adamları, fikir adamları, dünya liderleri yas tutularak değil, fikirleriyle, eserleriyle, fedakar gayretleriyle anılır. Biz de vefatının 77’inci yılında Atatürk’ü eserleriyle anıyoruz."
Kaynak: İHA