Ergene'deki Sanayi Kuruluşlarının Denetimi

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Müdürü Ömer Albayrak, Ergene'deki sanayi kuruluşlarının denetimlerini sürdürdüklerini belirterek, bu yılın 10 aylık döneminde sanayi kuruluşlarına 5 milyon lira idari para cezası uyguladıklarını bildirdi.

Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ergene havzasındaki kirliliği ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalarına devam ettiklerini, denetimlerini sanayi üzerinde yoğunlaştırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Bu yılın 10 aylık döneminde bin 500 denetim gerçekleştirdiklerini aktaran Albayrak, "Bu denetimlerin sonucunda da yaklaşık 5 milyon lira gibi bir idari para cezası uyguladık. Bakanlığımızın lisans verdiği ölçüm kuruluşlarıyla denetimlerimiz sürüyor. TÜBİTAK ile çalışıyoruz. Emisyon, baca gazı ve atık su ölçümü yapıyoruz" dedi.

Atıksu arıtma tesislerinin yaşayan bir organizma gibi düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Albayrak, şunları anlattı:

"Atıksu arıtma tesisini 2 saat durdurayım, tekrar açayım, bu çok olabilecek bir şey değil. Ancak atıksu arıtma tesisi çalışırken bazen iyi işletmeme koşulları nedeniyle çıkan suyun bozuk olma durumu söz konusu. Arıtma tesisi sürekli bir atık girişi varsa sürekli çalışması gereken bir düzendir. Fakat ne oluyor? Bazen atık su tesislerine verilmeden baypas yapılarak deşarj edilen sular olabiliyor. Atıksu arıtma tesisinin iyi çalıştırılmamasından ortaya çıkan bazı kötü sonuçlar oluyor. Denetimlerimizde bunları tespit ediyoruz. Bunlara karşı önlemler aldırmaya çalışıyoruz. Tesislere idari para cezası uyguluyoruz, kapatmaya kadar giden idari işlemler de yapıyoruz."

Kaynak: AA