CHP'li İnce'nin Olağanüstü Kurultay Çağrısı

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin kurultay çağrısına ilişkin "Partimizin içerisinde şu anda bir hareketlenme var, ben burada örgütümle beraber hareket ederim" dedi.

Bircan, İl Genel Meclisi CHP Grubu üyelerini ziyaretinde yaptığı konuşmada, örgütün düşüncelerine her zaman önem verdiğini söyledi.

Demokrasinin gereği olarak parti içinde yarışların olabileceğini ifade eden Bircan, kurultay çağrısına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Partimizin içerisinde şu anda bir hareketlenme var, ben burada örgütümle beraber hareket ederim. Ben bu çağrıyla ilgili sizin fikirlerinizi önemsiyorum. Ben kendi başıma bir hiçim. Sizlerin fikirleri ile oraya geleceğim. Ben orada bir imza vereceksem, bunun kararını beraber vereceğiz. Bu konuda sizinle fikir alışverişinde bulunmak istedim."

Bir gazetecinin "CHP Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt'un, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'yi desteklediği söyleniyor. Bu konudaki görüşünüz nedir?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Ben her aday arkadaşıma saygı duyuyorum. Biz parti içi demokrasiyi ön seçimlerle yaşayan bir partiyiz. Her zaman parti içerisinde demokrasinin işleyişi çok iyi. Biliyorsunuz Türkiye'de olmamış şeyler yapıldı. Genel Başkanımız, ön seçime girdi. Partimize halkın teveccühü yine yüzde 25'lerde oldu. Bunun üzerine parti içerisinde olağanüstü kurultay çağrısı yapıldı. Ben hiç bir zaman bireysel hareket etmedim. Kendi fikirlerimden daha çok arkadaşlarımın fikirlerini önemsiyorum. İmza verip vermeyeceğimi, nereye oy verip vermeyeceğime örgütüm karar verir. Örgütle birlikte hareket ederiz."

Kaynak: AA