Büyükşehir'in Ekolojik Projeleri Enerji Kongresinde Tanıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin Ekolojik Kent Tasarım Projesi, Enerji Bakanlığının düzenlediği 8’ci Uluslararası Enerji Kongresi Fuarında tanıtıldı.

Büyükşehir'in Ekolojik Projeleri Enerji Kongresinde Tanıtıldı
Ankara Congresium’da gerçekleşen kongre 3 gün sürdü. Dünyanın farklı bir çok noktasından 5 bin katılımcının yer aldığı Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarına; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi hem stant ile hem de Gaziantep Ekolojik Kent ve Gaziantep Ekolojik bina tanıtım sunumları ile katıldı.

Fuar ziyaretleri esnasında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi standına kurumu temsilen İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığına bağlı Ekolojik Kent Tasarım Şube Müdürlüğüne ait personel gerçekleştirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ekoloji projeleri ziyaretçiler ve dinleyiciler tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı. Büyükşehir’in ekoloji ile ilgili projelerinin Türkiye çapında ilkleri üstlenmesi ise takdir edildi. 3 bin 200 hektar alan üzerinde planlanıp 200 bin kişi nüfusun yaşaması öngörülen Gaziantep Ekolojik Kent projesinin sadece Türkiye’ye değil dünyaya örnek olunması ve yaygınlaşması aynı zamanda Gaziantep Ekolojik Kent alanı için örnek teşkil etmesi amacıyla inşa edilen Gaziantep Ekolojik binanın ise bölgenin ekolojik ve çevresel değerinin artmasına konusunun vurgusu yapıldı.

Kongre de sunumu Ekolojik Kent Tasarım Şube Müdürü Seda Müftüoğlu Güleç gerçekleştirdi.
Kaynak: İHA