Kızılırmak Mevkiinde Bulunan Kum Ocakları Kapatılacak

Yeterli kum ocağının olmaması ve çevreye verdiği zarar nedeni ile Kızılırmak mevkiinde bulunan kum ocakları süreleri dolduktan sonra kapatılacak.

Kızılırmak Mevkiinde Bulunan Kum Ocakları Kapatılacak
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, meraların bozulmaması için Kızılırmak mevkiinde bulunan kum ocaklarının süreleri dolduktan sonra kapatılacağını söyledi.



Aydoğan açıklamasında, “Daha önce 3 tane ocağımız vardı. Bir tanesinde yetersiz kum olmasından dolayı Kızılırmak üzerinde yamula barajının yapılmasından dolayı su havzasına kum yeterli miktarda gelmiyor. Böyle olunca yeterli kum ocakları da oluşmadı. Bölgede ki meraların bozulmaması ve çevrenin etkilenmemesi için mevcut ocaklar bitinceye kadar bölgede bulunan kum ocakları faaliyetlerine devam edecekler. Çevre Bakanlığından edindiğimiz bilgiye göre bundan sonra ocakların açılmaması kum ihtiyacının da kıram taş ve diğer ihtiyaçlarla karşılanması düşünüldüğünden burası yasaklı bölge ilan edildi. Bölge çevreye zarar veriyor. Yeterli kum ocağı yok kum gelmediği için de çevreye zarar vermeye başlanıldı. Yaptığımız teknik incelemede mevcut kum ocaklarının da bir an önce faaliyetlerine devam edip bitirmesi ve süreleri bittikten sonra da tamamen kapatılması gündemde” dedi.

Kaynak: İHA