Arafat'ın Ölümünün 11'İnci Yılı

Fetih, Gazze'de Arafat'ı anma programı düzenlemek için Hamas'ın son kararı vermesini bekliyor

Fetih Hareketi'nin, eski Filistin lideri Yasir Arafat'ın 11. ölüm yılı dolayısıyla Gazze Şeridi'nde anma programı düzenlenebilmesi için Hamasla görüşmeler yaptığı bildirildi.

Fetih Hareketi Sekreteri Emin Makbul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arafat'ın 11'inci ölüm yılı münasebetiyle, Gazze'de geniş ve açık bir alanda anma töreni düzenlenmesine izin vermesi için Hamas ile görüşme halinde olduklarını belirtti.

"Hamas'tan nihai bir cevap bekliyoruz" diyen Makbul bu noktada olumlu bir cevap alacaklarına dair umutlu olduklarını vurguladı.

Öte yandan Gazze'deki Şehid Yasir Arafat Müessesesi Konsey Üyesi Cemil el-Mecdelavi de Hamas'ın anma programı düzenlenmesi konusunda olumlu muamelede bulunduğunu ancak programın güvenlik nedenleriyle kapalı alanda yapılması yönünde bir talepte bulunduğunu ifade etti.

Mecdelavi konuya dair Hamas'ın son kararı vermesi için bekleme aşamasına geçtiklerini bildirdi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal dün gazetecilere yaptığı açıklamada, "Arafat'ın tüm Filistinlilere ait bir değer olduğunu ve Gazze'de yapılacak hiçbir anma programına engel olunmayacağını" belirtmişti.

Fetih Hareketi geçen yıl Gazze'de yapılması planlanan anma programlarını, hareket yetkililerinin evleri önünde meydana gelen patlamalar üzerine iptal etmiş ve patlamalardan Hamas'ı sorumlu tutmuştu.
Kaynak: AA