Teröristler İstanbul'u kana bulayacaklardı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, teröristlerin Gaziantep'te yakalanan teröristlerin, Ankara ve İstanbul'da kanlı eylem planladıklarını canlı yayında ilk defa açıkladı.

Teröristler İstanbul'u kana bulayacaklardı
Teröristler İstanbul'u kana bulayacaklardı
Beyaz Tv'de Ferda Yıldırım'ın sunduğu 'Son Söz' programına konuk olan Şamil Tayyar canlı yayında çok önemli bilgiler verdi.

Tayyar, 30 Ekim 2015 tarihinde yakalanan A.D. ve Y.C. isimli 2 teröristin HDP'nin İstanbul İl Başkanlığı'na bombalı ve silahlı saldırı düzenleyeceği söyledi. .

KAHRAMAN POLİS, FACİAYI ÖNLEDİ

Gaziantep'te yapılan bir ihbar üzerine emniyet güçlerinin bir aracı durdurmak istediğini ifade eden Tayyar, bir teröristin elindeki bombayı patlatmak istediğini ancak bir polisin teröristin üzerine atlayarak el bombasının patlamasını engellediğini belirtti.Tayyar, diğer teröristinde silahına davrandığını ancak, diğer polisler tarafından etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

HDP'YE BOMBALI SALDIRI YAPACAKLARDI

Ele geçirilen teröristlerin sorguya alındığını ve elde edilen bilgilere göre Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yakalanan militanların irtibat noktalarına yönelik çalışmalarda 7 adrese operasyon yaptığını ifade eden Tayyar, teröristlerin üzerlerinde yapılan aramalarda Cumhuriyet Gazetesinin Ankara ve İstanbul merkez binasına ait adresinin yazılı olan notun bulunduğunu belirtti.

Tayyar, teröristlerin seçimden bir gün önce (31.10.2015) tarihinde HDP'nin İstanbul İl Başkanlığı'na bombalı ve silahlı saldırıda bulunacağını kaydederken, yapılan operasyonlarda
, 8 bin 750 gram TNT, 4 adet el bombası, 1 adet 950 gram. TNT'li bomba düzeneği, 1 adet canlı bomba yeleği, 4 adet tabanca, 2 adet av tüfeği, 135 adet fişek, 3 adet araç, 10 bin 15 TL ve 9 bin 755 ABD Doları, bir adet bilgisayar, 2 adet harddisk, 3 adet flash bellek, 19 adet sim kart ve 9 adet cep telefonu ele geçirildiğini söyledi.