Çanakkale Valisi Erkal'dan Eceabat'a Ziyaret

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Eceabat ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

Vali Erkal, Kaymakam Murat Parmaksız'dan ilçeyle ilgili bilgi aldı. Yapım aşamasındaki Vilayetler Hizmet Birliği Öğrenci Konuk Evi'nde incelemelerde bulunan Erkal, 1985'te şehit olan pilot Teğmen Osman Günay Turan'ın baba evini de ziyaret etti. Erkal, baba Ahmet Kemal Turan ve Anne Naciye Turan ile sohbet etti.

Çanakkale Savaşları'nda Mustafa Kemal Atatürk'ün karargah olarak kullandığı kültür merkezi binasında da incelemelerde bulunan Erkal, şunları kaydetti:

"Eceabat ile ilgili bize intikal eden birincil konulardan birisinin Feribot iskelelerinin düzenli bir hale getirilmesi konusuydu. Eceabat, Çanakkale'nin Rumeli kısmında kaldığı için çok fazla imkanı, turizm alanı olmayan bir bölge. Bu yüzden ilçeyi ihya etme talepleri oldu. Özellikle üniversitenin bir bölümünün, fakültesinin buraya getirilmesi talebi var. Bu konuları düşüneceğiz ve görüşeceğiz. Burada gazi ve şehit yakınlarıyla ilgili bir misafirhane yapılması planlanıyor. Bu misafirhane hayata geçtiğinde Eceabat'a bir canlılık geleceğini düşünüyorum. Bizim bu alanla ilgili en büyük hedefimiz, ilçenin ruhaniyetine uygun bir şekilde kullanılması, muhafaza edilmesi, buradan yayılacak birlik ve beraberliğin bütün ülkeye örnek olmasıdır. Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Eceabat, bizim için çok önemli. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kilometre taşlarının atıldığı bir mevki."

Kaynak: AA