Geleceğin Liderleri, Topluma Futbolla Kazandırılacak

İngiliz Liderlik Koçu & Uluslararası Konuşmacı Ralph Watson, Altınordu Kulübü ve İngiltere merkezli "2nd Chance" (İkinci Şans Derneği) iş birliğiyle düzenlenen, sosyal yönden dezavantajlı çocukları topluma futbolla kazandırmayı hedefliyor.

Geleceğin Liderleri, Topluma Futbolla Kazandırılacak
Watson, Fatih Terim’in Türkiye Milli Futbol Takımı’nın kimliğine çok uygun bir karaktere sahip olduğunu belirterek “Terim gördüğüm en doğal liderlerden. İletişim becerileri üst düzey olan karizmatik bir lider profili sergiliyor. Arkasında büyük bir ulus olan ve asla vazgeçmeyen bir milli takımı ancak böyle doğal bir lider sırtlayabilir” ifadelerini kullandı.

Bugüne dek dünyada 32 farklı ülkede, 54 şirkette on binden fazla yöneticinin hayatını liderlik gelişim eğitimleri ile değiştiren İngiliz Liderlik Koçu & Uluslararası Konuşmacı Ralph Watson, şimdi "Give Football A Chance" (Futbola Bir Şans Ver) projesinde vereceği eğitimlerle dünya çocuklarının hayatlarının değişmesini sağlayacak.

Ralph Watson geride bıraktığı 18 sene içerisinde Alstom (Fransa), Beiersdorf (Almanya), British Telecommunications (İngiltere), Cable & Wireless (İngiltere), Deloitte (İngiltere), Etisalat (Birleşik Arap Emirlikleri), Goodhope (Singapur), Life (Ukrayna), Oman Oil Company (Umman), Pfizer (Amerika Birleşik Devletleri), Saudi Telecom (Suudi Arabistan), Schering-Plough (Amerika Birleşik Devletleri) ve VIP Mobile (Sırbistan) gibi dünyanın önde gelen şirketlerinde üst düzey yöneticilere liderlik gelişim eğitimleri verdi.

Yolculuğuna 90’ların başında koçluk alanında global bir kişisel marka olma vizyonuyla başlayan ve bugün 30’dan fazla ülkede eğitimler verip konuşmalar yapmış olan Liderlik Koçu & Uluslararası Konuşmacı Ralph Watson, bugüne kadar hem binlerce insanın hayatını değiştirdi hem de uluslararası düzeyde çok sayıda üst düzey yöneticiye ve lidere koçluk yaptı. Ralph Watson, yola çıktığında tek bir hedefi vardı; insanların değişimi seçmelerini ve kendi içlerindeki lideri keşfetmelerini sağlamak. Ralph Watson’ın değişimin kendisini merkeze koyan bu yaklaşımı 20 seneyi aşkın bir süredir devam etmekte. Watson, 2013’te de çok özel bir sayfa açarak markasını yeniden konumlandırdı.

63 yaşındaki Watson şimdi ise Altınordu Kulübü ve İngiltere merkezli "2nd Chance" (İkinci Şans Derneği) iş birliğiyle düzenlenen, sosyal yönden dezavantajlı çocukları topluma futbolla kazandırmayı hedefleyen "Give Football A Chance" (Futbola Bir Şans Ver) projesi kapsamında geleceğin liderleri olan bugünün çocukları ile bir araya geliyor.

Ralph Watson’ın daha önce İngiltere’de "2nd Chance" (İkinci Şans Derneği) ile birlikte genç mahkumlara 6 ay süresince verdiği eğitimler sonrasında Chelsea Genç Takımı ile futbol maçı organize edilmişti. Bu 6 ay içerisinde genç mahkumlara verilen Kişisel Gelişim ve Liderlik Gelişimi eğitimlerinin sonunda bu kişilerin cezaevlerinden çıktıktan sonra aileleriyle olan ilişkilerinde, sosyal yaşantılarının kalitelerinde ve iş bulma oranlarında artış görülmüştü. Şimdi ise benzer eğitimler Watson tarafından Türkiye Futbol Federasyonu ile sponsorların desteğini alan "Give Football A Chance" (Futbola Bir Şans Ver) projesi kapsamında 3 sene içerisinde 16.000’den fazla sosyal yönden dezavantajlı çocuğa veriliyor olacak.

"Give Football A Chance" (Futbola Bir Şans Ver) projesinin ana destekçisi olan Altınordu Kulübü’nün en büyük şansının Seyit Mehmet Özkan gibi bilge bir lider olduğunu belirten Watson şöyle devam etti: “Seyit Mehmet Özkan dünyada yapılabilecek en özel yatırımı yapmış, çocuklara yatırım yapmış ve bu doğrultuda öncelikle iyi bireyler yetiştiriyor. Biz de çocuklara yapılan bu yatırıma tüm tecrübemizi ve bilgi birikimimizi aktararak tüm dünyanın takdir ettiği bir değeri yüceltmeye çalışacağız.”

"Give Football A Chance" (Futbola Bir Şans Ver) projesinin başlatıldığı ilk ülke olan Türkiye’yi ve Türkiye Milli Futbol Takımı’nı da bildiğini ifade eden Watson, Fatih Terim’in Türkiye Milli Futbol Takımı’nın kimliğine çok uygun bir karaktere sahip olduğunu belirterek “Terim gördüğüm en doğal liderlerden. İletişim becerileri üst düzey olan karizmatik bir lider profili sergiliyor. Arkasında büyük bir ulus olan ve asla vazgeçmeyen bir milli takımı ancak böyle doğal bir lider sırtlayabilir” ifadelerini kullandı.

Çocukların proje süresince alacakları eğitimde güven, tolerans ve azim konularının önemine değinen Watson sözlerini şöyle noktaladı : “Takımınızda güven, tölerans ve azim yokken asla gerçek bir takım olamazsınız. Çünkü gerçek takım, egodan ve kişisel hırslardan uzak olarak, tek bir hedefe odaklanan takım üyelerinden oluşur. Ben değil, biz diyebiliyor olmak önemli. Çocuklar ise mükemmel bir doğal öğrenicidir ve biz takım oyununun temellerini çocuklara erken yaşlarda vermeliyiz. İnsanlar hayatları boyunca öğrendiklerinin tamamına yakınını çocukluğunda öğreniyor ve bu 12 yaş altı çocukların liderlik gelişimleri için en doğru zaman. Bu yüzden bizim bu projedeki en büyük hedeflerimizden biri geleceğin liderleri olan çocukların liderlik tabanlı kişisel gelişimi. Özetle değişimin kendisini merkeze koyarak çocukların hayatlarına dokunacağız, çünkü geleceğin liderleri bugünün çocuklarıdır."
Kaynak: İHA