Beyaz ET Sektöründe Rusya Hareketliliği
Türkiye Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı Sait Koca, Rusya’nın Türkiye’den tavuk eti alımını durdurmasının sektörü etkilemeyeceğini söyleyerek, “Yılın ilk 10 ayında Rusya’ya 8 milyon dolar ihracat yapmışız. Biz Irak’a sadece bir kalemde bu ihracatı gerçekleştiriyoruz” dedi.

Türkiye’nin Rusya’ya Ağustos ayında bin 700, Eylül ayında bin 300 ve Ekim ayında bin 500 ton tavuk eti ihraç ettiğini söyleyen Sait Koca, 2015 yılının ilk 10 ayında 8 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini vurguladı.
Rusya’ya yapılan ihracatın Irak’a bir kalemde yapıldığını açıklayan Koca, “Rusya’ya yılın ilk 10 ayında 8 milyon dolar ihracat yapmışız. Biz Irak’a sadece bir kalemde bu ihracatı gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla sektörü pek fazla etkileyeceğini düşünmüyorum” şeklinde konuştu.
