Dikey Tarım Aparatı İle Bir Metrekareden Kilolarca Ürün Alınabilecek

Bir tarım firması tarafından geliştirilen dikey tarım aparatı, çiftçilerden büyük ilgi görüyor

Tarım alanlarından daha çok yararlanmayı sağlayacak dikey tarım aparatı Antalya'nın Kumluca ilçesinde düzenlenen  4. Domates ve Sera Teknolojileri Fuarı'nda (DOMATEXPO) tanıtıldı.

Stantlarını gezen Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, dikey tarım aparatı hakkında yetkililerden bilgi aldı. Çetinkaya, incelemesinin ardından, aparat sayesinde isteyen herkesin tarımsal üretim yapma imkanı bulabileceğini söyledi.

Dikey tarım aparatı satış sorumlusu Ziraat Mühendisi Necdet Burla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dikey tarım aparatının Türkiye ve dünyada bir ilk olduğunu savundu. Dikey tarım aparatının gelecekte tarım sektörünün lokomotifi olacağını ifade eden Burla, "Daha az topraktan, daha fazla ürün nasıl elde edebiliriz diye çalışma yaparken, dikey tarım aparatını ürettik. Dikey tarım aparatı ile gerçekleştirilen üretimde her şey bizim kontrolümüzde olduğu için, üretimde herhangi bir zararlı kullanımı söz konusu değildir" dedi.

Dikey tarım aparatı ile seralarda, ve başka değişik alanlarda üretim yapmanın yanı sıra hobi amaçlı küçük alanlarda tarımsal üretim yapmak isteyenlerin de çeşitli bitki ve meyveler üretebileceklerini kaydeden Burla, böylece insanların kendi ihtiyaç duydukları sebze ve meyveleri tüketebileceklerini belirtti.

Burla, şöyle devam etti:

"Dikey tarım aparatı ile bir metrekare alanda 500-600 kilo domates, aynı şekilde patlıcan yetiştirebilirsiniz. Yine bir metrekare alanda 240 marul, 500 kilo çilek, 350-400 kilo biber, 600-700 kilo salatalık yetiştirebilirsiniz. Bu buluş insanlık için, tarımın geleceği için güzel bir buluştur. Üretim yaparken, her şey sizin kontrolünüzdedir, bundan dolayı da üretim tamamen doğaldır. Yer kaplamaması, ve pratik kullanımı sayesinde zor iklim şartlarında bile üretim yapılabilir."
Kaynak: AA