Ortaokul Öğrencileri, Almanya'ya Gitti

ANTALYA - Kumluca Mimar Sinan Ortaokulu öğrencileri hazırladıkları "Çevreyi korumak bir fırsattır, zorunluluk değil sorumluluktur" adlı Erasmus projesi kapsamında Almanya'ya gitti.

Projeyi yürüten öğretmenler Gülperi Tandoğan ve Oğuz Özyazı, okul müdürü Yasin Çoban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin ile Kaymakam Polat Kara ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı makamlarında ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi verdi.

Gülperi Tandoğan, projelerinin beş AB ülkesi ile ortaklaşa yürütüleceğini bu kapsamda ilk olarak Almanya'yı ziyaret edeceklerini söyledi.

Proje kapsamında öğrencilerin çevreyi korumanın kendileri için bir fırsat olduğunu öğreneceklerini anlatan Tandoğan, bu konuda proje paydaşlarıyla çevre konusunda neler yapılabilirin yanı sıra farklı kültürleri de tanıma fırsatı bulacaklarını belirtti.

Kumluca Kaymakamı Polat Kara, proje kapsamında farklı kültürleri tanıma ve yaşanan çevreyi koruma adına yapılacak çalışmalar hakkında farkındalık yaratılacak olmasının çok anlamlı olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, öğretmen ve öğrencilerin, farklı kültürleri tanıma fırsatı vereceğini, aynı zamanda Türkiye'ye gelecek proje paydaşı ülkelerin öğrencilerini de en güzel şekilde misafir edeceklerini söyledi.

Kumluca Mimar Sinan Ortaokulundan projeye katılan öğretmen ve öğrenciler, Almanya'ya gitmek üzere ilçeden ayrıldı.

Kaynak: AA