4. Uluslararası Hayvancılık Ve Süt Endüstrisi Fuarı

4. Uluslararası Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı (Animall Antalya), 25 Kasım çarşamba günü Antalya Expo Center'de başlayacak.

Expo Center'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, iki yılda bir düzenlenen ve daha önce başka şehirlerde gerçekleştirilen fuarın, "Animall Antalya" adıyla ilk kez Antalya'da düzenleneceğini söyledi.

Çarşamba günü başlayacak fuarın 28 Kasım'da sona ereceğini belirten Dallı, 36 ülkeden heyetin fuarı ziyaret etmesini beklediklerini kaydetti.

- Terör nedeniyle 30 firma fuara katılmaktan vazgeçti

Fuar organizatörü Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan da fuarın sektör paydaşları açısından önemli olduğunu vurguladı. Erdoğan, katılımı beklenen 30 yabancı firmanın, ülkede ve bölgedeki terör olaylar nedeniyle sözleşmelerini ve rezervasyonlarını iptal ettiğini belirterek, "Mayıs ayından itibaren gerek Türkiye'de gerek bölgede oluşan terör olayları nedeniyle, yurt dışı firmalar sözleşmelerini iptal ettiler. Biz terörle yaşamaya alıştık ama yabancı firmaları biliyorsunuz. Fransa'da olan olaydan sonra birisi çığlık attığında sokakta millet birbirini eziyor" diye konuştu.

Fuarın diğer ortağı Alman firması DLG Fuarcılığın Genel Müdürü Nezih Suyaran ise Türk tarım sektörünün her geçen yıl "çığ" gibi büyüdüğünü söyledi.

Suyaran, 4'ü yabancı 57 firmanın katılacağı fuarda 30 bini aşkın ziyaretçiye ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.

Toplantıda, fuar için yurt dışından 500'ün üzerinde sektör temsilcisi ile bin 500'ü aşkın uzman ziyaretçinin seyahat ve konaklama rezervasyonu yaptırdığı da ifade edildi.

10 bin metrekare alanda planlanan fuarda, çoban köpeği, koyun, keçi ırkları tanıtımı, en iyi çoban köpekleri, buzağı yarışmaları, panel gibi etkinlikler yapılacak.

Fuar kapsamında sektördeki bazı kurumların yıllık toplantı ve çalıştaylarını da Antalya'da gerçekleştireceği açıklandı.

Kaynak: AA