Osmaniye'de AK Partililer Seçim Zaferini Coşkuyla Kutladı

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Türkiye genelinde birinci parti olarak tek başına iktidar olan AK Parti, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin memleketinde de farklı bir şekilde birinci parti oldu. AK Partililer seçim zaferini davul-zurna ile kutladı.

Sandıkların açılmaya başlaması ile birlikte seçim sonuçlarını parti il binasında takip eden AK Partililer, seçimin sonuçlanması ile elde edilen zaferi kutladılar. MHP’nin Türkiye genelinde birinci olduğu tek il olan Osmaniye’de de AK Parti farklı bir şekilde birinci parti oldu. İl Başkanı Hamza Tor ve Milletvekilleri Suat Önal ile Mücahit Durmuşoğlu tebrikleri kabul etti. Parti binası önünde toplanan binlerce partili ise sevgi gösterisinde bulundu ve zaferi davul zurna eşliğinde halay çekip oynayarak kutladı.

Seçim sonucunu değerlendiren İl Başkanı Av. Hamza Tor, “Her şeyden önce Rabbimize şükrettiğimizi, mutlu olduğumuzu, huzurlu olduğumuzu ancak hiçbir şekilde bu mutluluğun bizi herhangi bir taşkınlığa ve aşırı bir sevinç gösterisine sürüklemediğini öncelikle ifade etmeliyim. Görev aldığım günden bugünkü sürece kadar Osmaniye’mizin menfaatleri adına, kazanması adına ve partimizin kazanması adına, çok güzel birlik ve beraberlik ortamını sağlamak suretiyle aziz hemşehrilerimize bunu her zaman hissettirdik. Çok çalıştık. Belki gösteriş yapmadık, şatafat yapmadık, belki çok gururlanıp, kibirlenip kimseyi hor görecek şekilde davranmadık. Sessizden tek tek, fert fert kapıları çalmak, gönülleri almak çok önemli. Biz de aziz hemşehrilerimize gittik ve Allah’ın da izniyle hemşehrilerimizin teveccühünü kazanmak suretiyle bu sonucu elde ettik” dedi.

Geçen dönem milletvekili olan ve yeniden milletvekili seçilen Suat Önal ise seçim sonucunu şöyle değerlendirdi: “Öncelikle aziz milletimize ve Osmaniyeli hemşehrilerimize şükranlarımı arz ediyorum. Çünkü aydınlık Türkiye’nin geleceğine ‘Hayır’ diyenlere, aziz milletimiz ve Osmaniyeli hemşehrilerimiz ‘Hayır’ dedi.

AK Parti’ye ‘Evet’ diyerek, tekrar beklentilerinin AK Parti tarafından gerçekleştirileceğini bir kez daha teyit etmiş oldu. Biz milletimizi her zaman kucakladık, ötekileştirmedik, tepeden bakmadık, onların içinden çıkan birer kardeşleri olduğunu her zaman onlara hissettirdik. Cenaze demedik, düğün demedik ve hep vatandaşlarımız ile bir arada olduk. Özellikle 7 Haziran sonrası ülkede tek parti iktidarının olmayışından dolayı oluşan kaosa karşı yek vücut olduk. Milletimiz bu süreç içerisindeki döviz ve faiz oranlarındaki yükselmelerden, ekonomik dalgalanmalardan olumsuz etkilenince, istikrarın farkına vardı. Milletimiz; ‘Artık olmasın zarar, istiyoruz kar, 1 kasım akşamı yeniden istikrar’ dedi.



Yeniden milletvekili seçilen Mücahit Durmuşoğlu da, “Bu siyasi seçim sonuçları, ülkemiz için istikbali, istikrarı oylayacaktı. Evet ben bu konuda halkımızı kutluyorum ve tebrik ediyorum. Milletimizin istikrarsızlığı ve geleceği için oluşacak kaygıları ortadan kaldırmaya karar verdiğini düşünüyorum. Biz, en ücra köye kadar, mahalleye kadar, ilçelere ve beldelere kadar halkımıza birebir gittik. Dertlerini dinledik. 13 yıllık istikrarı anlattık. Esnafımız, yatırımcılarımız sıkıntı çektiklerini söylediler. Bunların çok önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Ömer Yağmur ise seçim çalışmalarını şöyle değerlendirdi: “Seçim Koordinasyon Merkezi olarak görev aldığımız günden bugüne, planlı ve programlı bir çalışma yaptık. Hedefimiz; ulaşmadığımız seçmen, elini tutmadığımız ve ziyaret etmediğimiz hiç kimsenin kalmamasıydı. Bu prensipten hareketle 4 adayımız ile birlikte mahalle toplantılarına, düğün ve cenaze toplantılarına hep birlikte katıldık. Seçim sürecini akılcı bir şekilde değerlendirerek, bütün seçmenlerin tamamına ulaştık ve partimizin bugüne kadar yaptıklarını ve bundan sonra yapacaklarını kendilerine anlattık. Bu seçimde biz inanıyoruz ki; Ya Gazze gülecekti, Ya Telaviv gülecekti. Halkımız da bunu gördü ve gerekli mesajı gerekli şekilde verdi diye düşünüyorum. Milletvekili adaylarımız da yapılan programlara bire bir uydular ve istişare neticesinde teşkilatımızın her kademesindeki partilimiz görevini layıkıyla yerine getirdi. Sahada çalıştı ve birebir seçmene ulaştı, partimizin propagandasını seçmene iletti.”
Kaynak: İHA