Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Açıklaması

"7 Haziran seçimlerinden sonra ülkemizin siyasi, ekonomik, sosyolojik ve diplomatik bağlamda içine çekilip mahkum edilmek istendiği 'kara delikler', bizzat milletin eliyle kapatılmış ve bir daha açılmamak üzere mühürlenmiştir"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 7 Haziran seçimlerinden sonra ülkemizin siyasi, ekonomik, sosyolojik ve diplomatik bağlamda içine çekilip mahkum edilmek istendiği 'kara deliklerin', milletin eliyle kapatıldığını ve bir daha açılmamak üzere mühürlendiğini ifade etti.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, dün yapılan seçimin AK Parti'nin tartışmasız galibiyetiyle sonuçlandığını anımsattı. AK Parti dışındaki partilerin milletin 7 Haziran'da verdiği mesajı anlamadığını belirten Yalçın, şunları kaydetti:

"AK Parti'nin dünkü başarısıyla 7 Haziran seçimlerinden sonra ülkemizin siyasi, ekonomik, sosyolojik ve diplomatik bağlamda içine çekilip mahkum edilmek istendiği 'kara delikler', bizzat milletin eliyle kapatılmış ve bir daha açılmamak üzere mühürlenmiştir. Seçimin sonuçlarına sevinen ve üzülenler kendi değerlendirmelerini ve bu değerlendirmelere dayalı karar ve uygulamalarını siyasetin kendi kuralları içerisinde hayata geçirecektir. Bu noktada, her siyasi parti kendi iç dinamikleri ile birlikte milletin seçim sonucuyla verdiği mesajı da dikkate almak, yarına dair siyaset stratejisini, siyasi söylem ve eylemlerini, merkezinde millet ve iradesinin olduğu bir kurguyla belirlemek sorumluluğuyla hareket etmelidir."

Seçimin ardından tüm kesimleri sevindirecek süreçler ve sonuçlar için birlikte sorumluluk alınması ve herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade eden Yalçın, seçmenlerin sevincini ya da üzüntüsünü ötekileştirme malzemesi yapmaktan kaçınması uyarısında bulundu.

- "Partilere ve liderlere düşen görev herkesi kucaklamaktır"

Yalçın, bugünden itibaren partilere ve liderlere düşen görevin terör, vesayet ve devleti kendi mülküne çevirmekle uğraşanlar dışında herkesi kucaklamak olduğunu vurgulayan Yalçın, şu değerlendirmede bulundu:

"Bundan sonra siyasi partilere düşen görev, kamu görevlilerinin emeğini daha değerli kılma, ekmeğini daha da artırma çabasını kuşanmaktır. Cuma namazı için izin süresinin arttırılması, sözleşmeli ve 4/C'lilerin kadroya geçişi, ek gösterge adaletsizliklerinin düzeltilmesi, silahlı kuvvetler ve emniyet bünyesindeki sivil memurların mağduriyetlerinin giderilmesi başta olmak üzere, 3. dönem toplu sözleşmenin içeriğinde yer alan çalışma konularındaki uzlaşmayı kazanıma dönüştürmektir. Demokratik hukuk devleti noktasında sırtımızda kambur olan kamu görevlilerine yönelik grev ve siyaset yasaklarını sona erdirmektir. Yeniden Büyük Türkiye'nin yol haritası olacak yeni anayasa için ter akıtmak, uzlaşma oluşturmaktır. Türkiye'nin dünya devler liginde olmasını sağlayacak ekonomik büyümeyi gerçekleştirmektir. Terörlü mücadeleyi kararlılıkla sürdürmek, terör batağına çekilmek istenen gençlere yeni ufuklar göstererek, yeni umutlar vererek milletine ve devletine hizmet yoluna davet etmektir. Türkiye'yi çözümlerle buluşturmak, buzdolabına konan Çözüm Süreci'ni, doğru muhataplarla beklenen sonuca ulaştırmaktır."
Kaynak: AA