Dede Korkut Uluslararası Sempozyumu Bildirileri Kitaplaştı
“Düşünce Hayatımızda ve Kültürümüzde Dede Korkut Uluslararası Sempozyumu” nun tebliğleri Bayburt Üniversitesi Yayınları’nın 11. Bayburt Tarihi ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAKÜTAM) ’ın ise 6. kitabı olarak ilim dünyamıza kazandırıldı.

Rektör Coşkun, sempozyumda hizmetleri ve paylaşımlarıyla emekleri geçen Bayburt Valisi Yusuf Odabaş’a, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Prof. Dr. Turan Karataş’a, Türk Dili Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin’e, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş’e, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak’a, Bayburt’taki sivil toplum kuruluşlarına ve çalışmada emeği geçen Bayburt Üniversitesi personeline, tebliğleriyle sempozyuma katılan araştırmacılara ve tüm katılımcılara teşekkür ederek eserin ilim âlemine hayırlı olmasını diledi.
Açılış konuşmalarına da yer verilen 286 sayfalık kitapta 23 bildiri bulunuyor. Ayrıca kitabın son kısmında değerlendirme oturumu ve sempozyumdan kareler yer alıyor.
