Çanakkale'deki Bebeğin Hastaneden Kaçırıldığı İddiası

Üç şüpheli gözaltına alındı

ÇANAKKALE - Çanakkale'de dün dünyaya gelen bir erkek bebeği hastaneden kaçırdıkları iddiasıyla 3 kadın gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, bebeği annesinin yanından alan S.Y. ve annesi Z.Y'nin, hastanenin dışında A.Ç. adlı kadına teslim ettiği öne sürüldü.

A.Ç'nin ise bebekle Esenler Mahallesi'ndeki Aile Sağlığı Merkezi'ne gidip sağlık kontrolünden geçmek istediği iddia edildi.

Söz konusu kadının kanaması olması ve bebeğin durumundan şüphelenen sağlık görevlilerinin, durumu polise bildirdiği öğrenildi.

Polis ekipleri, önce Aile Sağlığı Merkezi'nin yanında bulunan ve eşkale uyduğu belirlenen S.Y. ile Z.Y'yi yakaladı.

Daha sonra merkeze giren polisler, A.Ç. ile bebeği buldu.

Bebeği ailesine teslim eden ekipler, gözaltına aldıkları S.Y. ve Z.Y'yi Çanakkale Emniyet Müdürlüğüne götürdü.

Kanaması olduğu için Bahattin Huriye Demircioğlu Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde müdahalede bulunulan A.Ç, daha sonra gözaltına alındı.

Fatma Bozkurt, Bahattin Huriye Demircioğlu Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde dün biri erkek ikiz bebek dünyaya getirmiş, servise yanına gelen üzerinde beyaz önlük bulunan bir kadının, erkek bebeği işitme testine götüreceğini söyleyerek annenin yanından aldığı ileri sürülmüştü. Aradan uzun süre geçmesine rağmen bebeğinin geri getirilmemesinden şüphelenen Bozkurt, durumu hastane yetkililerine bildirmişti.
Kaynak: AA