Afyonkarahisar'da 'İş Yerinde Yangın Sigortaları Ve Koruma Tedbirleri' Toplantısı

AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Afyonkarahisar Sigorta Acenteli Derneği (AFSAD) tarafından "İş Yerinde Yangın Sigortaları ve Koruma Tedbirleri" toplantısı düzenlendi.

AFSAD Başkanı Bekir Özerdem, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) düzenlenen toplantıda, sigorta sektörünün güçlü ekonomilerin vazgeçilmez unsuru ve gelişmişlik göstergesi olduğunu söyledi.

Doğal afetlerin artması, ekonomide yaşanan sıkıntılar ve yanlış yatırımların, toplumsal sorunların neden olduğu kötü niyetli hareketlerin, günlük yaşantıda karşılanabilecek riskleri içerdiğini aktaran Özerdem, "Alınan önlemlere rağmen bu riskler çoğu zaman kaçınılmazdır. Bu tür risklerden en az zararı görmek için, bu riskleri transfer edebilir, aynı riskleri taşıyan guruplarla paylaşabiliriz. Bunu yapabileceğimiz mekanizma sigortadır" dedi.

AFAD Afyonkarahisar İl Müdürü Mehmet Buldan ise "Kafanı Kaskla, Evini DASK'la Koru" projesi hakkında bilgi verdi.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, BAKSAŞ A.Ş. Genel Müdürü Bahadır Zengin, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, ATSO üyeleri, sigorta acenteleri yetkilileri katıldı.

Kaynak: AA