Sığınmacıların Çadırları Kışa Hazırlanıyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki kampa yerleşen Suriyelilerin çadırları yenileniyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yaklaşık 3 yıl önce kurulan ve 20 bin sığınmacının barındığı çadır kentte kış hazırlıkları sürüyor.

Bu kapsamda alanda çeşitli nedenlerle yıpranan 2 bin 800 çadır yenilenirken, misafirlere kışı daha rahat geçirebilmeleri için battaniye, yatak ve elektrik sobaları verildi.

Çadır kent müdürü Zeki Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, misafirleri en iyi şekilde ağırlamak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Havaların soğumaya başlamasıyla gerekli hazırlıkları tamamladıklarını belirten Kaya, şöyle konuştu:

"Şu anda arkadaşlarımız hummalı şekilde çalışıyor. Tek gayemiz misafirlerimizin kışı rahat geçirmesini sağlamak. Kampımızda çadırlarımızı yeniliyoruz, ay sonuna kadar çadırların kurulumunu tamamlamayı hedefliyoruz. Şimdiye kadar 4 mahallenin çadırları yenilendi. Bunun yanı sıra Suriyeli misafirlerin zorlu kış şartlarında sıkıntı yaşamaması için battaniye, yatak ve soba gibi malzemeleri dağıttık."

Sığınmacılar ise kendilerine sahip çıkarak her koşulda destek veren yetkililere teşekkür etti.

Çadırları yenilenen misafirlerden Abbut Hamza, kışı yeni çadırda geçirecekleri için huzurlu olduklarını kaydederek, "Allah Türk devletinden razı olsun, kış nedeniyle eskiyen çadırlarımızı yeniledi. Türk devleti her zaman misafirperverliğini gösterdi, kendilerine teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA