Kalp Ameliyatı Olan Hastaya Doğum Günü Kutlaması

Diyarbakır'daki bir hastanede doğum gününde baypas ameliyatı geçiren 56 yaşındaki Mehmet Hanifi Arslan, yeni yaşını hastanede kutladı.

Daha önce 3 kez anjiyo yapılan ve baypas olması gerektiği belirtilen Arslan, ameliyat korkusu nedeniyle tedavisini 6 yıl erteledi.

Son olarak başvurduğu Memorial Dicle Hastanesinin Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Binali Mavitaş tarafından operasyon konusunda ikna edilen Mehmet Hanifi Arslan'a, tesadüfen doğum gününde cerrahi müdahale yapıldı.

Başarılı geçen operasyonun ardından ailesiyle irtibata geçen hastane personeli, Arslan için sürpriz doğum günü kutlaması yaptı.

Yoğun bakımdan servise alınan hasta, pasta kesilen kutlama ile yeni yaşına girdi.

- "Yeniden doğmuş gibi oldum"

Mehmet Hanifi Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem ameliyat olmaktan hem de doğum gününü kutlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Mavitaş ve ekibiyle hastane personeline teşekkür eden Arslan, korktuğu için 6 yıldır ameliyatı ertelediğini söyledi.

Mehmet Hanifi Arslan, "Ameliyat sonrası yeniden doğmuş gibi oldum. Daha önce doğum günü kutlamamıştım, ilk kez doğum günüm kutlandı. Bu benim için sürpriz oldu. Allah uzun bir yaşam nasip etsin inşallah. Hocama güvendim, ameliyat oldum ve sağlığıma kavuştum" diye konuştu.

Arslan'ın kızı Ezgi Arslan ise bu kutlamanın babası için unutulmaz bir anı olduğunu ifade ederek, böyle bir sürpriz beklemediklerini anlattı.

Prof. Dr. Binali Mavitaş da hastanın göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurduğunu, yapılan tetkiklerin ardından gerçekleştirilen operasyonun da başarılı geçtiğini kaydetti.

Hastaya tedavinin yanı sıra bir de sürpriz doğum günü kutlaması yaptıklarını kaydeden Mavitaş, "İnsan vücudunda en önemli organ, kalptir. Çünkü, kalbiniz olmazsa hayat devam etmiyor. Hastamız tesadüfen doğum günü olduğu gün ameliyat oldu. Kalbinin ameliyatla yenilenmesiyle hastamız iki kutlamayı bir arada yaptı. Hastamızın sağlığına kavuşması bizim için sevinç kaynağı oldu" ifadelerini kullandı.

Binali Mavitaş, hastanın 2 gün sonra taburcu edileceği bilgisini de paylaştı.

Hastane Başhekimi Dr. Nihat Şengal, hastaların sadece tedavilerinde değil, özel günlerinde de yanlarında olmak istediklerini belirtti.

"Amacımız hastamıza iyi ve kötü gününde yanında olduğumuzu hissettirmekti" diyen Şengal, daha önce de 80 yaşındaki bir kadın hastaya ilk doğum günü kutlamasını yaptıklarını aktardı.

Kaynak: AA