Kanada Hamilton Müslüman Dernekler Konseyi Açıklaması

"Paris, Beyrut, Bağdat ve son bir ay içerisinde Ankara’da meydana gelen, dünyada acı ve hüzünle derinden hissedilen terör olaylarını derin bir kederle paylaşıyoruz, bu terör saldırılarını kınıyoruz"

HAMİLTON – Kanada’da Müslümanların üye olduğu çok sayıda dernek ve organizasyonu bünyesinde toplayan Hamilton Müslüman Dernekler Konseyi, Paris, Beyrut, Bağdat ve Ankara’da meydana gelen terör saldırılarını kınadı.

Konsey Başkanı Dr. Ali Tahir Ghouse yaptığı yazılı açıklamada, terör örgütü DAEŞ tarafından gerçekleştirilen söz konusu saldırılardan duydukları üzüntüyü ifade etti.

Her türlü şiddet içeren aşırılık ve terör olayını lanetlediklerini bildiren Ghouse, "Kanadalılar olarak Paris, Beyrut, Bağdat ve son bir ay içerisinde Ankara’da meydana gelen, dünyada acı ve hüzünle derinden hissedilen bu terör olaylarını derin bir kederle paylaşıyoruz, bu terör saldırılarını kınıyoruz. Hiçbir terör eyleminin bir açıklaması olamaz" değerlendirmesinde bulundu.

Paris'teki olay nedeniyle Müslümanlara yönelik olası saldırılara karşı da uyarılarda bulunan Ghouse, böyle bir durumda polisten yardım istenmesi gerektiğini belirtti.
Kaynak: AA