Bilgievi Öğrencileri Suriyeli Kardeşlerini Ağırladı

Başakşehir Belediyesi Bilgievi öğrencileri, Suriyeli yetim kardeşlerini ağırladı. Çocuklar hep birlikte resim yapıp, müzik dinledi.

Bilgievi Öğrencileri Suriyeli Kardeşlerini Ağırladı
Başakşehir Belediyesi Güvercintepe Bilgievi’nin bu yıl ev sahipliğini yaptığı “Suriyeli Yetim Çocuklarımız” programında, Suriye’den gelen yetim çocuklar ile bilgievi öğrencileri bir araya geldi. Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan çocukların bir nebze olsun yüzünü güldürebilmek amacı ile hayata geçirilen çalışma ile bir araya gelen çocuklar birlikte keyifli bir gün geçirdi.

BİRLİKTE RESİM YAPTILAR, MÜZİK DİNLEDİLER

Bilgievi ve Suriyeli öğrencilerin buluşmasında Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş da çocukları yalnız bırakmadı. Güvercintepe Bilgievi’ne gelen Suriyeli öğrencileri Başakşehirli çocuklar karşıladı. Öğrenciler, arkadaşlarına bilgievini gezdirdiler. Birlikte resim yapan gurup yine birlikte kendileri için hazırlanan yemeği yedi. Yemeğin ardından müzik kulübüne geçen minikler burada bağlama, keman ve gitar dinlediler.

Programın devamında ise çok amaçlı salonda Bilgievi öğrencilerinden Melek Deli ve Helin Özel müzik öğretmenleri eşliğinde kardeşlik için hazırladıkları ‘arkadaşım’ adlı Arapça parçayı seslendirdiler. Ardından Tiyatro kulübü öğrencileri pantomim gösterisi gerçekleşti. Gösteriye katılan Suriyeli öğrenciler sahnede keyifli anlar yaşadı. Grup daha sonra mandal takmaca, sandalye kapmaca oyunu, yüz boyama gibi etkinlikler gerçekleştirdi. Program, Suriyeli öğrencilerin sergilediği halay ile sonlandı.
Kaynak: İHA