Düzce Zabıtasından Çevre Duyarlılığı

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde görevli zabıtalar, topladıkları atık pilleri atık pil kutusuna atarak, çevre hassasiyeti gösterdiler.

Düzce Zabıtasından Çevre Duyarlılığı
Bilindiği gibi pillerin insan sağlığına ile çevreye vermiş olduğu bir çok önemli ve oldukça büyük zararları var. Piller cıva lityum, kadmiyum, kurşun, çinko, mangan, demir, nikel, kobalt ve kimyasal maddelerden üretilir. Bu pillerin gelişigüzel çöplere atılması, doğrudan veya dolaylı olarak müşteri ortama verilmesi çevre açısından büyük tehlikeler oluşturuyor. Metaller toprağa ve oradan da yeraltı sularına karışıyor. Toprak kullanılmaz duruma gelir ve metallerin yarattığı su kirliliği sudaki ekosistemi etkiliyor. Ayrıca bir ufak kalem pil dört metrekare toprak kirletir ve bu toprağı üretim yapamaz duruma getirir.

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de bu zararlar konusunda eğitim aldılar ve atık pil toplamaya başladılar. Zabıta ekipleri topladıkları atık pilleri atık pil kutularına atarak gösterdikleri çevre hassasiyeti ile büyük takdir topladılar.
Kaynak: İHA