Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne Ödül

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Mardinkapı ve Anzele Kaynak Suyu Çevre Düzenleme Projesi, Tarihi Kentler Birliği’nin Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda ödüle layık görüldü.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne Ödül
Tarihi Kentler Birliği’nin Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nın jüri toplantısında, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan projeler değerlendirildi. Mardinkapı ve Anzele Kaynak Suyu Çevre Düzenleme Projesi’nin ele alındığı toplantıda, her iki projenin kent kimliğini koruyan niteliği, kamusal mekanı ön planda tutan proje anlayışı ve bütüncül bakış açısı jüri tarafından olumlu karşılanarak, ödüle layık görüldü.

18-21 Kasım 2015 tarihinde Antalya’da düzenlenecek YAPEX Fuarı’nda, yarışmada dereceye giren proje ve uygulamaların sahiplerine törenle ödül verilecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 1999’dan beri tarihi kültürel miras alanında çalışma yürüttüğünü ve Tarihi Kentler Birliği’nin kurucu üyesi olduğunu hatırlattı. Söz konusu çalışmaların meyvesinin Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri’nin UNESCO daimi listesine girmesiyle alındığını söyleyen Sevinç, Tarihi Kentler Birliği’nin verdiği ödülle başarılarının tescillendiğini ifade etti.

Belediye olarak tarihi ve kültürel miras konusunda çalışmaların devam edeceğini belirten Sevinç, ödüle layık görülen projeler hakkında bilgi verdi.

“KENTİN KİMLİĞİNİ ÖN PLANA ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Sevinç, ödüle layık görülen çalışmalardan birinin Mardinkapı’daki 10 Temmuz Vedat Aydın Parkı, diğerinin ise Anzele Kaynak Suyu Çevre Düzenleme Projesi olduğunu ifade etti.

Sevinç, “Biz oradaki bütün alanı temizleyip hem halkın açık ve yeşil alan olarak kullanımını düzenledik hem de kentin kimliği olan tarihi surların ortaya çıkmasını sağladık. Burada en önemli konu kentin kimliğini ifade eden surların ortaya çıkarılmasıdır” dedi.

Anzele Kaynak Suyu’nun ise geçmişte kullanıldığı şekilde düzenlendiğini ve halkın kullanımına açıldığını anımsatan Sevinç, suyun aktığı alanın devamındaki bölgeleri de aynı şekilde düzenleyeceklerini açıkladı.

Sevinç, “Bu iki proje kent kimliğinin ortaya çıkarılması ve kamusal alan yaratılması nedeniyle ödül aldı” diye konuştu.

Kaynak: İHA