Kocaeli, Kütüphaneli Otobüsleri Çok Sevdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kütüphaneli otobüsleri, vatandaşlar tarafından beğenildi.

Kocaeli, Kütüphaneli Otobüsleri Çok Sevdi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs aparatlı ve kütüphaneli otobüsleri ise yoğun ilgiyle karşılandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım ağına kattığı yeni otobüslere binenler, arkalarına yaslanıp yol boyunca kitap okuyor. Her yıl ’’Ağaçlar Kitap Açtı’’ etkinliğiyle başlayan ve bu yıl 665 bin ziyaretçisiyle Türkiye’nin en büyük fuarı haline gelen Kocaeli, Kitap Fuarı’nın ardından belediye otobüsleri de kütüphane haline geldi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yayınlarının yanı sıra tanınmış şair ve yazarların yer aldığı kütüphaneden kitabını alan yolcular, arkalarına yaslanıp yolculuklarını kitap okuyarak geçiriyorlar. Hizmete girdiği ilk günden itibaren vatandaşların beğenisi kazanan kütüphaneli otobüsler, birçok farklı kitapla yolcularına hizmet veriyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alının 263 yeni otobüsün tamamında kütüphane bulunuyor.

Öte yandan yeni nesil otobüsler Euro 5 motorlu ve doğalgazlı, çevreye saygılı, kullanıcıyı önemseyen bir anlayışla tasarlanan otobüslerde engelli vatandaşlar için sesli uyarı sistemi bulunuyor. Sistem sayesinde engelli yolcular, gidecekleri durakalrı sesli uyarı sistemi ile durağa gelmeden önce öğrenebiliyor. İndirimli aktarma hizmetinin ilk kez başladığı 80 kişi kapasiteli otobüslerde Türkiye’de ilk kez uygulanan bir sistemle bisiklet taşıma aparatı da bulunuyor. Otobüslerin ön kısımlarına yerleştirilen aparatlar ile her otobüs iki bisiklet taşıyabiliyor.
Kaynak: İHA