Tofaş'ın Ticari Araçları İngiltere'den Ödül Aldı

İSTANBUL - Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasında üretilerek dünyanın birçok ülkesine ihraç edilen Fiat Doblo ve Fiorino'nun Cargo modelleri, İngiltere'de "Ticari Filo Ödülleri" jürisi tarafından sınıflarında "Yılın Vanı" seçildi.

Fiat açıklamasına göre, İngiltere'de her yıl düzenlenen "Ticari Araç Filo Ödülleri" kapsamında Fiat Doblo Cargo "Yılın Küçük Vanı", Fiorino Cargo ise "Yılın Şehir İçi Vanı" seçildi. Araçlar, yükleme kapasitesi, konfor, ekonomik kullanım masrafları gibi özellikleri ile birinciliği elde etti.

Fiat ayrıca, "Yılın Yeşil Filo Üreticisi" ödülünü de kazanarak çevreci bir başarıya da imza attı. Fiat markasının İngiltere'nin en çevre dostu markası seçilmesinde, tüm ticari araç modellerinin üstün yakıt verimliliği, araçların uzun ömürlülüğü ve geri dönüşüm gibi nedenler etkili oldu. Fiat markası, "Yılın Ticari Araç Filo Üreticisi Ödülü"nü de üst üste 2. kez almayı başardı.

Fiat Doblo Cargo, standart, uzun şasili maxi ve uzun şasili yüksek tavan maxi XL olmak üzere 3 faklı gövde seçeneği ile sunuluyor. 2,2 metre ile 3,4 metre arasında değişen iç mekan uzunluğu, yüksek tavan versiyonunda 5 bin 400 litreye varan yük bölümü hacmi ve 1 ton istiap haddi sağlayan Doblo Cargo, tüm versiyonlarında standart sunulan "Elektronik Stabilite Programı" ile güvenlikten de ödün vermiyor.

Fikri mülkiyet hakları Tofaş'a ait olan, Türk mühendis ve işçilerinin imzasıyla hayata geçirilen Minicargo projesinin Fiat markalı yüzünü temsil eden Fiorino'nun Cargo modeli ise 2 bin 800 litreye varan yük hacmi ile hem işleri kolaylaştırıyor hem de ticari aracın sağlamlık ve kapasitesini bir otomobilin rahatlığı ile birleştiriyor.

Kaynak: AA