Siirt'te Kız Kur'an Kursu Öğrencileri Meme Kanseri Hakkında Bilinçlendirildi

Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü, Siirt Müftülüğü'ne bağlı kız Kur'an kurslarında "Meme Kanseri ve Kendi Kendine Meme Muayenesi" eğitimi verdi.

Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü, Siirt Müftülüğü'ne bağlı kız Kur'an kurslarında "Meme Kanseri ve Kendi Kendine Meme Muayenesi" eğitimi verdi.

Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi'ne bağlı Sağlık Eğitimi Biriminde görev yapan Hemşire Nevin Bülbül ve Aysun Moğol tarafından Siirt Müftülüğü'ne bağlı kız Kur'an kurslarında "Meme Kanseri ve Kendi Kendine Meme Muayenesi" eğitimleri verildi.

Toplamda 11 Kuran kursunda verilen eğitimlerde, 260 kişi meme kanseri konusunda bilinçlendirilip, 40 yaş üstü bayanlara tarama için Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEME) yönlendirildiği öğrenildi.

Hemşire Moğol, meme kanseri ile genital kanserlerin (serviks, over, endometrial) nedenleri, belirtileri, tarama, korunma ve erken tanı konularında vatandaşlara KETEM tarafından 30-65 yaş grubu kadılara rahim ağzı, 40-69 yaş grubu kadınlara meme,50-70 yaş grubu kadın ve erkeklere kalın bağırsak kanserlerine karşı ücretsiz olarak hizmet verdiğini belirtti.

Moğol, kansersiz yaşam için kadınların, tütün ve tütün mamullerinden, alkolden uzak durmaları, yeterli ve dengeli beslenmeleri, düzenli egzersiz yapmaları, güneşin zararlı etkilerinden korunmalarını ve gereksiz ilaç kullanımından kaçınmalarını istedi.
Kaynak: AA