HDP'li Zeydan'ın Seçim Çalışması

HAKKARİ – Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, savaşın ve silahın miadını doldurduğunu belirterek, “Gün barış ve kardeşlik günüdür” dedi.

HDP'li Zeydan'ın Seçim Çalışması
HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Hakkari Belediyesi eş başkanları Fatma Yıldız ve Nazmi Coşkun, HDP İl eş başkanları Metin Besi ve Emine Armut, DBP İl Eş Başkanı Hüsnü Raufoğlu ve belediye encümenleri ile seçim çalışmaları kapsamında Dağlıca kırsalında çıkan çatışmada öldürülen PKK’lı Hakan Kaya için Karşıya Mahallesi’nde kurulan taziye çadırını ziyaret etti.

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ve beraberindekiler, daha sonra Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde bulunan Geçimli, Gelinli, Doğanlı, Taşbaşı ve Üzümcü köylerini ziyaret etti.

Taşbaşı köyünde seçmenlere seslenen HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, “Niçin demokratik siyasette ısrarcıyız? Neden ev ev, köy köy geziyoruz? Biz gittiğimiz her yerde Türkiye meclisinde bu sorunları siyasetle ve müzakereyle çözmek için gidiyoruz. Eğer biz savaş taraftarı olsaydık. Eğer biz savaş isteseydik. Biz bu kadar siyaset yapmazdık. Biz de silahları elimize alır savaşırdık. Ama biz savaşın ve silahın miadını doldurduğunu söylüyoruz. Gün barış günüdür. Gün kardeşlik günüdür. Allah’ın izniyle yaşlısıyla, genciyle hem Kürt halkına hem de Türk halkına ilelebet bir barış getireceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA