230 Kiloluk Engelli Gülbahar, Zayıflama Yolunda

LALE KÖKLÜ - Hatay'da yaşayan ve 26 yaşında 230 kiloya ulaşan konuşma engelli Gülbahar Nar, hediye edilen koşu bandı sayesinde zayıflamayı hedefliyor.

Samandağ ilçesinde akraba evliliği yapan Kerim (55) ve Naime Nar (55) çiftinin 4 çocuğundan en küçüğü olan 26 yaşındaki Gülbahar, konuşma engelinin yanı sıra aşırı kiloları nedeniyle tek başına ayağa kalkma ve yürümekte sıkıntı çekiyor.

Küçük yaştan bu yana kilo problemi yaşayan ve bir türlü zayıflayamayan genç kızın yardımına yapılan haberler sonrası bir hayırsever yetişti.

Adının açıklanmasını istemeyen hayırsever Hatay Toplum Gönüllüleri İnsani Yardım Derneği aracılığıyla ulaştığı Gülbahar'a koşu bandı hediye etti.

Gülbahar, Dernek Başkanı Ali Nurlu tarafından evlerine getirilen koşu bandıyla ilk antrenmanını yaptı.

Ali Nurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gülbahar'ın bir an önce en ideal kiloya ulaşmasını sağlayacaklarını söyledi.

Spor salonu işletmeciliği ve antrenörlük yaptığını belirten Nurlu, Gülbahar'ın zayıflaması için izlenecek yolu bizzat takip edeceğini anlattı.

- "90'lı kilolara indirmeye çalışacağız"

Genç kızın hormon tahlillerini yaptırdıkları ve sporun yanında diyetisyenle Gülbahar'ı zayıf bir genç kıza dönüştüreceklerini vurgulayan Nurlu, şöyle devam etti:

"Çalışmalara şu an itibarıyla başlıyoruz. Bir yıl içinde 230'lardan 90'lı kilolara indirmeye çalışacağız. Bu amaçla bir hayırseverimiz Gülbahar'a koşu bandı hediye etti. Gülbahar kızımıza ve ailesine bu koşu bandını nasıl kullanması gerektiğini izah ettik. İlk denememiz başarılı oldu. Birkaç dakikalık yürümeyle metabolizması hızlandı. Başaracağımıza inanıyorum. Hedefimiz genç kızımızı ince ve narin bir hale getirmek. Bunun için her türlü çabayı harcayacağız."

Tarlada 3 yıl önce çapa motoruyla çalışırken kaza sonucu bir bacağının dizden aşağısını kaybeden baba Kerim Nar ise kızının bir an önce zayıflayarak sağlığa kavuşmasını istediğini dile getirdi.

Derneğin tüm hayırseverlerine teşekkür eden baba Nar, "Bir baba olarak tek isteğim kızımın iyi olması. Her zaman ona destek olacağım. İnanıyorum ki kızım bu azimle zayıflayacak ve çok güzel bir genç kız olacak" diye konuştu.

Kaynak: AA