Uludağ Üniversitesinde ''Atatürk Ve Cumhuriyet Paneli''

BURSA - Uludağ Üniversitesinde (UÜ), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ''Atatürk ve Cumhuriyet'' konulu panel düzenledi.

Rektörlük Binası A Salonu’nda gerçekleştirilen panelin oturum başkanlığını UÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Behçet Kemal Yeşilbursa yaptı.

Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitü Müdürü Prof. Dr. Temuçin Faik Ertan ve Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Uzun’un sunumlar yaptığı paneli, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci takip etti.

Yeşilbursa, Türk milletinin Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet’in geleceğine sahip çıktığını belirterek, Türkiye tarihinin en önemli bayramlarından birinin Cumhuriyet Bayramı olduğunu vurguladı.

Ertan ise Cumhuriyet’in yaşını aldıkça demokrasi kavramının daha da güçlenerek ortaya çıkacağına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Atatürk’ün katıldığı tek resmi tören Cumhuriyet Bayramı törenidir. Başka hiçbir resmi törene katılmamıştır. Herkes bir şeyler söyleyip duruyor. Ancak fazlaca bilgi kirliliği yaşanıyor. Ben bu yüzden gençlerden okumalarını rica ediyorum. Okuyun, araştırın ancak öyle sosyal medyadan değil. Kitaplardan ve bulabildiğiniz tüm kaynaklardan araştırarak doğru bilgiye ulaşın.''

Uzun da demokrasi ve cumhuriyet kavramlarına değindi. Bu iki kavramın her ülkede farklı şekillerde ortaya çıktığını ifade eden Uzun, Atatürk’ün bu kavramları birbirini tamamlayan unsurlar olarak gördüğünü aktardı.

Kaynak: AA